Aiosif

Alimentele nocive pentru creierul tau

Inaintarea in varsta nu iarta niciun organ al corpului mai ales creierul care poate sa fie expus prematur. Daca nu este « intretinut » asa cum trebuie, functiile sale scad si pot aparea mai multe neplaceri- oboseala, pierderea concentrarii, depresia sau scaderea capacitatii de memorare. Si cu timpul vei risca sa ai probleme grave daca vei continua sa consumi tot ceea ce duce la declinul sau.

Alimentatia sanatoasa este cea care poate stimula creierul. Daca anumite alimente vin cu o multi de nutrienti benefici, unele trebuie sa fie evitate pentru a preveni anumite boli.

cerveau

Tonul. Nu trebuie sa fie consumat in exces pentru a nu risca o intoxicatie cu mercur. Pe termen lung, mercurul poate cauza anumite maladii precum Alzheimer, autism la fetusi, un deficit de atentie…mai bine optezi pentru somon, sardine sau macrou care au un nivel mai scazut si care sunt bogate in omega 3.

Uleiul partial hidrogenat. O serie de alimente sunt pline de ulei hidrogenat printre ele si margarina. Si daca vorbim despre ulei hidrogenat vorbim si despre grasimi trans care pot provoca nu numai obezitate ci si boli cardiace, dar si Alzheimer. Ai grija deci cu prajleile, produsele de patiserie si alimentele transformate

Zaharurile adaugate. Veritabile otravuri albe. Un consum excesiv poate duce la cresterea nivelului de insulina si poate duce la probleme cu neronii si cu vasele de sange. Si nu numai. Poate duce la inflamarea centrului de control  al memoriei.

Fructoza. Poate dauna partii din creier care este responsabila cu gandirea si cu invatarea. Copiii trebuie deci sa o evite pentru a se evita un eventual declin scolar. Pot consuma insa fructe care o contin in mod natural si care vin cu o multime de beneficii

Produsele bogate in sodiu. Nu vei rezolva nimic daca reduci consumul de grasimi trans si de zahar dar nu renunti insa la produsele care sunt bogate in sodiu. Sodiul este responsabil de hipertensiune si hipertensiunea poate cauza complicatii cerebrale.

Fierul si cuprul. Suplimentele cu fier si cupru trebuie sa fie prescrise de doctor. Un exces de fier duce la boala Parkinson iar cel de cupru la Alzheimer.