Alexandra

Aparate fitness pentru acasă. Ce merită să alegi?

Aparate fitness pentru acasă. Ce merită să alegi?

Indiferent dacă vrei un antrenament de rezistență sau de forță, acum există aparate de fitness pentru acasă și pentru aproape orice formă de antrenament. În funcție de interes, există ceva pentru toată lumea care merită să fie ales, de la clasicul home trainer și benzi de alergat, până la cross-trainers și aparate multifuncționale moderne. Cu ajutorul unor astfel de aparate fitness, poți să-ți îmbunătățești rezistența acasă, să arzi calorii, să-ți antrenezi inima și circulația și să-ți întărești mușchii, și astfel, să-ți păstrezi corpul și mintea în formă. Este bine cunoscut faptul că antrenamentul fizic nu numai că îmbunătățește performanța fizică, ci îți întărești și sistemul imunitar.

Ce aparate de fitness pentru acasă există?

Privind piața aparatelor de fitness pentru acasă poate fi puțin amețitor la început. Pentru că oferta seamănă inițial cu o junglă – și doar foarte puțini oameni știu diferența dintre o bicicletă fitness și o bicicletă eliptică sau un stepper, de exemplu.

Practic, sfaturile de fitness pot fi împărțite în două categorii: pe de o parte, producătorii oferă aparate de fitness pentru acasă cu care îți poți antrena în primul rând rezistența. Acestea includ biciclete fitness, biciclete eliptice, benzi de alergat și aparate de vâsle. A doua categorie include toate echipamentele de fitness pentru construirea musculară – cum ar fi aparate multifuncționale, aparate abdominale, aparate pentru mușchii spatelui și băncile de greutăți.

Benzi de alergat 

Mișcarea pe o bandă de alergat este puțin neobișnuită la început, spre deosebire de alergarea pe teren solid. Indiferent dacă sunt benzi de alergat ieftine sau mai scumpe, mișcarea este aceeași. Practic, poți alege între două tipuri de benzi de alergat ieftine mecanice și electrice. Benzile de alergat mecanice sunt relativ ieftine, dar și mai puțin eficiente. Deoarece aceste dispozitive nu au motor, alergătorul pornește banda de alergat cu propriile mișcări.

Benzile de alergare electrice au un motor care antrenează banda de alergat. De obicei este inclus un computer cu programe preinstalate. Un alt avantaj, este că îți poți înregistra și salva antrenamentul. În plus, cu benzile de alergat electrice pot fi atinse viteze de alergare semnificativ mai mari. Benzile de alergat cu înclinare pot oferi un efect suplimentar de antrenament. Dacă dorești să economisești spațiu, ar trebui să te orientezi către modelele de benzi de alergat pliabile, care economisesc spațiul de acasă. 

Orion Spring C6

Mai ales iarna, mulți oameni consideră că alergatul pe întuneric este inconfortabil. O bandă de alergat este cea mai potrivită pentru antrenamentul acasă. Indiferent dacă afară este lumină sau întuneric, nimic nu stă în calea unui antrenament pe o bandă de alergat, precum Orion Spring C6. 

Banda de alergat Orion Sprint C6 este echipată cu două brațe puternice pentru siguranța ta. Banda de alergat are și un afișaj foarte mare. Cu Orion Sprint C6 te poți antrena confortabil acasă, fără a fi nevoie să ieși din casă. Fie că afară este furtună sau ninge, te poți antrena într-o manieră relaxată acasă, între cei patru pereți.

În plus, Orion Sprint C6 are un motor electric puternic de 4 cp. Banda de alergat are, de asemenea, o funcție Bluetooth și este compatibilă cu aplicația Fitshow și Kinomap. Cu aplicația Fitshow, primești sfaturi suplimentare de antrenament în timp real și îți poți regla viteza de alergare, printre altele.

Banda de alergat electrică Orion Sprint C6 are un computer cu multe funcții și un motor puternic cu o putere de 4 cp. Greutatea suportată a utilizatorului este de 150 kg și oferă confort maxim în timpul antrenamentului. Viteza poate fi reglată între 0,8-20 km/h, dispune de funcții computer: timp, viteză, distanță, calorii, ritm cardio, grăsime corporală, înclinare, roți incluse pentru transport și cheie de siguranță pentru oprirea imediată a benzii de alergat.

Orion Sprint C6 accelerează rapid până la 20 km/h și poate fi, de asemenea, ajustată la infinit la o înclinație de până la 15%. În plus, banda de alergat are o bandă de alergat foarte largă (140 x 50 cm) care se ajustează automat la fiecare pas. Acest lucru îți permite să alergi foarte relaxat. În plus, Orion Sprint C6 absoarbe presiunea în timpul alergării, ceea ce la rândul său este absolut ușor pentru articulații. Acest lucru îți transformă antrenamentul de alergat într-o experiență reală și cu fiecare pas îți întărești și sistemul imunitar.