Beneficiile deodorantelor fara aluminiu

Transpiratia la subrat poate fi mirositoare, lipicioasa si enervanta. Antiperspirantele contin saruri de aluminiu pentru a impiedica transpiratia sa ajunga la suprafata pielii, in timp ce deodorantele fara aluminiu ajuta la combaterea mirosurilor neplacute fara a bloca porii. Asadar, exista beneficii de a trece la un deodorant fara aluminiu?

​De ce exista aluminiu in deodorantele antiperspirante?

Probabil ca, atunci cand auzi de aluminiu, te gandesti la acele folii pe care le folosesti pentru a acoperi mancarea. Aluminiul din antiperspirante este o sare de aluminiu, adesea clorhidrat de aluminiu. Acest ingredient este folosit de mai bine de jumatate de secol in produse antiperspirante pentru a controla transpiratia si mirosurile neplacute. Alte saruri de aluminiu se gasesc in vaccinuri, produsele de tratare a apei, etc. Clorhidratul de aluminiu din deodorante se absoarbe in piele si blocheaza temporar porii, impiedicand transpiratia sa ajunga la suprafata. Unii oameni prefera un produs care ramane pe suprafata pielii si nu interfereaza cu procesul natural de transpiratie. Daca esti in cautarea unei modalitati alternative de a face fata transpiratiei si mirosurilor, trecerea la un deodorant fara aluminiu poate fi potrivita pentru tine.

​Cum functioneaza deodorantele fara aluminiu?

Aceste deodorante nu contin saruri de aluminiu pentru a controla transpiratia. Insa controleaza mirosul neplacut urmarind vinovatul ei: bacteria care traieste in axilele tale. Transpiratia in sine este practic inodora, dar ajuta la promovarea unui mediu care permite bacteriilor sa se dezvolte – creand un miros urat in acest proces.

Deodorantele fara aluminiu contin ingrediente specifice pentru a face axilele mai putin prietenoase cu bacteriile. Cand reduci cantiatea de bacterii, reduci si sursa mirosului. In plus, majoritatea deodorantelor de acest tip contin bicarbonat de sodiu care ajuta la neutralizarea si mascarea mirosului si la absorbtia umezelii.

​Exista beneficii in a trece de la un deodorant obisnuit la unul natural, fara aluminiu?

Pot exista unele beneficii in a trece la un deodorant mai natural, dar daca ai folosit pana acum un antiperspirant pe baza de aluminiu, poate exista o perioada de adaptare.

Unele beneficii ale utilizarii unui deodorant fara aluminiu pot include:

  • Permiterea corpului sa transpire liber, folosind procesul sau natural;
  • Evitarea aluminiului in produsele cosmetice, acesta fiind un ingredient ce poate cauza diferite probleme de sanatate;
  • Desfundarea porilor axilei;
  • Mai putina iritatie la axila;
  • Cresterea detoxifierii naturale a organismului prin transpiratie;
  • Mascarea si prevenirea mirosurilor cu arome placute, adesea naturale, cum ar fi lavanda, citrice sau rozmarin;
  • Piele mai sanatoasa si mai hidratata a axilei, in special daca deodorantul contine aloe vera sau alte ingrediente hidratante.

Cateva dezavantaje potentiale:

  • Mai multa transpiratie potentiala la subrat;
  • Corpul poate avea nevoie de o perioada de tranzitie temporara, de pana la 4 saptamani, pentru a se adapta noului tip de deodorant, timp in care nivelul bacteriilor la subrat se schimba.

Mai multe detalii despre deodorantele fara aluminiu, puteti gasi pe aquabeauty.ro