Calatoria cu cainele-tot ce trebuie sa stii

Te-ai hotarat sa pleci intr-o vacanta mult visata departe de casa, insa ce faci cu catelusul de acasa? Daca te-ai hotarat sa il iei cu tine, trebuie sa ai in vedere faptul ca acum ii vei pregati si lui bagajul. Sa nu crezi ca este un lucru chiar atat de usor, pentru ca animalutul tau are nevoie de lucruri la fel de multe ca tine. Pe langa asta, vei avea si alte detalii de rezolvat inainte de a pleca cu el la drum. Calatoria cu cainele implica mai multe aspect pe care tu trebuie sa le ai in vedere.

Pentru a stii la ce sa te astepti si ca sa fii pregatit, ti-am pregatit un mic ghid cu ce trebuie sa faci. Astfel nu vei uita nici ce trebuie sa ii pui in bagaj.

Ce trebuie sa ii pui in bagaj cainelui?calatoria cu cainele

  1. Mancarea: asigura-te ca iei mancarea necesara pentru toata perioada in care vei fi plecat si ca ii vei asigura acelasi meniu asa cum l-ai invatat acasa.
  2. Paturi/prosoape: daca este invatat sa doarma intr-un loc calduros, ia o patura de-a lui cu tine. Prosoapele te vor ajuta daca se va murdari si vei vrea sa il speli, astfel incat sa nu fii nevoit sa il stergi cu prosoapele tale.
  3. Medicamente si carnetul de sanatate in cazul in care urmeaza un anumit tratament.
  4. Jucarii pentru a-l tine ocupat pe tot parcursul drumului.
  5. Cusca sau cutie de transport.
  6. Zgarda si lesa pentru ca vei avea nevoie sa te plimbi cu el, dar sa il stii in siguranta.

Ce trebuie sa faci inainte sa pleci cu cainele?

  1. Control la un medic veterinar: asigura-te ca are toate vaccinurile facute si ca este sanatos, astfel incat sa faca fata drumului lung. Cel mai important este sa ii faci vaccinul antirabic pentru a-l proteja, dar si pentru ca vei fi oprit la granita cu alta tara. De aceea este bine sa ai si carnetul lui de sanatate la tine pentru a dovedi ca totul este in regula.
  2. Pregateste-i un loc comod in cusca ca sa se simta ca acasa. Ii poti pune jucaria preferata, o patura si alte lucruri de care este atasat.
  3. Asigura-te ca tara in care mergi te va lasa sa treci cu micutul blanos la granita. De asemenea, este important ca hotelul/pensiunea unde te cazezi sa accepte animale.
  4. Se poate ca din cauza drumului lung, cainele sa nu se simta bine si sa isi schimbe comportamentul. Ofera-i atentie si rasplateste-l cu gustari ca sa inteleaga ca totul e in regula.