admin

Caramida in istoria Angliei

Anglia este extrem de cunoscuta pentru cladirile sale din caramida rosie, care creaza o adevarata semnatura nationala. Este adevarat ca in ultimii ani, majoritatea cladirilor noi au fost placate cu caramida aparenta, mentinandu-se in felul acesta doar aspectul clasic al caramizii si eventual o serie de alte proprietati cum ar fi izolarea termica, proprietati oferite de caramizi aparente construite cu tehnologii de ultima generatie, cum sunt cele de la Caramida-aparenta.co.ro. Cu toate astea, caramida ramane un element cheie al societatii britanice, iar acest lucru are o explicatie cat se poate de clara.

Cand a aparut caramida in constructiile englezesti?

Aparitia primelor cladiri din caramida a coincis cu unul dintre cele mai nefericite evenimente din istorie Londrei: incendiul din 1666. A fost anul in care au ars casele a 70000 de locuitori, ceea ce este enorm, in conditiile in care pe atunci Londra avea 80000 de cetateni. Majoritatea cladirilor au fost puse la pamant de flacari, cauza principala fiind faptul ca erau construite din lemn sau materiale sensibile la flacari. Evident, au existat si alte probleme, cum ar fi zadarnicirea unei interventii rapide a pompierilor, insa tragedia a dus la aparitia unor noi reguli: constructiile pe baza de caramida si piatra.

Cum piatra nu era usor de obtinut, britanicii au inceput sa construiasca cladiri din caramida, pe care au invatat sa o produca din ce in ce mai ieftin si mai eficient.

Un numar foarte mare de cladiri din caramida au fost construite in ultimele 3 secole, cu preponderenta in perioada Reginei Victoria si la sfarsitul secolului 18.

Odata cu prima linie mecanizata de productie a caramizii insa, lucrurile au evoluat si au aparut sortimente din ce in ce mai interesante.

In utlimii ani insa, betonul armat a ajuns sa fie o varianta mult mai ieftina de constructie, ceea ce a dus la cautarea unor solutii pentru pastrarea traditiei, iar una dintre aceste solutii este caramida aparenta, prezenta pe un numar impresionant de cladiri din Marea Britanie si din ce in ce mai des peste tot prin lume.

De ce caramida aparenta?

Pentru ca arata foarte bine, se potriveste unui numar mare de stiluri de amenajare, poate fi folosita atat in interior, cat si la exterior iar daca este aleasa corect, poate avea proprietati extrem de atractive. Caramida aparenta de la Techstone, spre exemplu, are avantajul de a putea fi aplicata cu usurinta, este potrivita pentru orice tip de spatiu si asigura un transfer termic scazut, fiind ideala pentru izolarea termica.