gard electric

admin

Care sunt avantajele folosirii unui gard electric?

gard electricDaca ai de protejat niste animale, niste culturi sau niste spatii impotriva intrusilor, atunci o solutie foarte buna poate fi instalarea unui gard electric. Este o solutie care ofera o multime de avantaje, este ieftina si este cat se poate de sigura, nefiind letala. Evident, principalul scop al unui astfel de gard este acela de a indeparta animalele salbatice, insa este si o solutie foarte buna impotriva hotilor.

Care sunt avantajele majore oferite de un gard electric?

In primul rand, vei descoperi ca formeaza o bariera extrem de activa impotriva intrusilor, indiferent de tipul de intrus. Accesul in zona protejata este limitat iar siguranta bunurilor sau a animalelor din interiorul ei este mai mare.

Daca gardul electric imprejmuieste niste animale, acestea nu vor putea sa fuga si sa se piarda. Ori de cate ori se vor apropia de gard, acesta le va curenta, fara sa le transmita leziuni grave insa.

Un astfel de gard electric poate sa imprejmuiasca absolut orice perimetru si poate fi util in mai multe cazuri, fie ca vorbim despre ferme zootehnice, despre crescatorii de melci, ferme apicole, stane e oi sau colturi agricole.

Un mare avantaj oferit de un gard electric este durata de viata. Aceasta poate sa ajunga la 25 de ani, daca este utilizat in mod corespunzator. Utilizarea in mod corespunzator nu implica niste costuri foarte mari, asadar, odata instalat gardul, nu va trebui sa scoti foarte multi bani din buzunar.

Care este principiul de functionare al gardului?

Principiul este foarte simplu. Prin reteaua de fire electrice care formeaza gardul sunt descarcate numeroase impulsuri de inalta tensiune. Acestea ajung in pielea intrusului si il conving sa se retraga imediat. Socul electric are pana in 8000 de V, asadar nu este unul letal, generand doar frica. Socul emis dureaza foarte putin ( 0.0003 secunde) suficient insa pentru a convinge intrusul sa se retraga. Intre impulsuri exista o perioada de 1.2 secunde.

Chiar daca pare o solutie dura, un gard electric este mult mai prietenos pentru animale decat o sarma ghimpata, spre exemplu, care poate cauza ranirea destul de grava a animalelor care intra in contact cu ea.

Instaland astfel de garduri, toate bunurile tale, fie ca este vorba despre plante, simple proprietati sau animale, vor fi in deplina siguranta.