admin

Care sunt principalele caracteristici ale unei camere de supraveghere antivandal?

Camerele de supraveghere antivandal sunt din ce in ce mai cautate, fiind proiectate in asa fel incat sa se poata autoproteja de hoti. Spre deosebire de camerele de supraveghere uzuale, acestea au urmatoarele caracteristici:

  • Sunt echipate cu suruburi foarte bine incastrate, care sunt greu de deschis si de reglat. Pentru a putea fi desfacute este nevoie de un instrument special si de regula, fiecare producator are instrumente personalizate.
  • Sunt construite din materiale foarte rezistente. De regula, o camera antivandal este realizata din materiale metalice extrem de rezistente la impacturi puternice. Sunt atat de rezistente incat pot face fata unor solicitari extreme, cum ar fi lovirea cu un ciocan sau cu o bata de baseball. Pentru a putea fi declarate drept camere antivandal, acestea trebuie sa fie testate si sa obtina un certificat in acest sens. Testarea se face cu un ciocan iar notarea se face in functie de masa acestuia. Cele mai intalnite camere antivandal sunt cele de tip dome, wedge si speed-dome si au carcase cu protectie IK10, care este cea mai puternica varianta de carcasa.
  • Protejeaza foarte bine cablurile. Cele mai vulnerabile elemente ale unor camere antivandal nu sunt camerele, ci cablurile. Acestea sunt gestionate in moduri inovative, in asa fel incat sa fie foarte greu de taiat sau de distrus. Poti sa citesti mai multe informatii despre acestu subiect si in acest articol foarte bine documentat.

Cum sunt gestionate cablurile unei camere anti vandal?

1. Uneori sunt introduse direct in perete sau printr-o cutie de jonctiune, fiind ascunse complet. Camera este montata direct pe suprafata, in asa fel incat persoana rau voitoare sa nu stie pe unde sa caute cablul.

2. Trecerea prin canale foarte rezistente. Atunci cand nu este posibila trecerea prin perete, se opteaza pentru canale foarte rezistente, greu de distrus. Optiunile in acest caz sunt destul de multe: se folosesc suporti de fixare sau se folosesc tubulaturi metalice.

De ce sa alegi o camera antivandal?

Spre deosebire de alte camere de supraveghere, camerele antivandal sunt ceva mai costisitoare, motiv pentru care foarte multi oameni se gandesc ca nu este nevoie de ele. In anumite situatii chiar nu este nevoie, insa daca trebuie sa fie instalate in zone cu risc ridicat, cum ar fi bancile, parcarile, inchisorile sau aeroporturile, sunt de-a dreptul necesare. Neputand fi distruse, acestia surprind fata infractorului si ajuta la prinderea rapida a lui.