admin

Care sunt problemele pe care le pot avea bujiile masinii?

Bujille sunt niste componente foarte importante ale motorului, acestea avand rolul de a aprinde atat motorina, cat si benzina din camerele de ardere ale acestuia. Ele pot fi atat cu scanteie, in situatia motoarelor cu benzina, cat si incandescente, atunci cand vorbim despre motoarele diesel. Daca aveti motor pe benzina, atunci aceste componente functioneaza in permanenta, ele fiind responsabile pentru aprinderea benzinei la fiecare ciclu al pistonului. Pe de alta parte, cele pe motorina au doar rolul de a aprinde combustibilul o singura data, in momentul pornirii acestuia la rece.

Bujiile sunt piese consumabile, care la fel ca in cazul altor piese de la masina, trebuie inlocuite periodic. ( Vezi oferta pentru bujii Opel Astra J) Inlocuirea acestor piese nu necesita un efort financiar mare. Este bine sa le inlocuiti pentru ca atunci cand acestea incep sa se uzeze, motorul isi va pierde semnificativ din putere, iar consumul de combustibil va fi in crestere.

Semnele care indica uzura bujiilor

Exista anumite semne care pot indica aceasta uzura, unul dintre aceste semne fiind bujia supraincalzita. Daca in urma unei verificari, ajungeti la concluzia ca aceasta este supraincalzita, atunci e posibil sa aveti de-a face cu o supraincalzire a motorului sau cu un amestec de benzina si aer. Este nevoie in acest caz de niste verificari suplimentare pentru a identifica exact care este problema cu care va confruntati.

O alta situatie cu care puteti avea de-a face este cea in care bujia prezinta depuneri de carbon. Atunci cand ajungeti la concluzia ca va confruntati cu aceasta problema, puteti presupune ca filtrul de carbon al masinii este imbacsit, iar voltajul de aprindere este unul mic. In acest caz, este recomandata verificarea bateriei si a sistemului de pornire, astfel incat sa va asigurati ca nu exista nici un fel de neregula.

Mai exista posibilitatea ca bujia sa prezinte rupturi. Aceasta problema poate fi destul de serioasa si poate necesita chiar verificarea cu atentie a tuturor cilindrilor. In acest fel, veti putea fi siguri de faptul ca nu vor aparea probleme suplimentare. Daca exista cenusa pe bujie, trebuie sa stiti ca acest reziduu este generat de aditivii din motorina. Depunerile apar in special la masinile care au circulat preponderent in oras sau pe distante scurte.

Atunci cand bujiile incep sa aiba o problema, ele nu pot fi reparate, ci vor trebui schimbate. Din fericire, insa pretul schimbarii acestor componente ale masinii nu este unul mare si se vor putea schimba in cel mai scurt timp.