Care sunt tarile in care putem calatori fara pasaport?

Te intrebi si tu care sunt destinatiile accesibile fara pasaport? Nu ai avut niciodata un pasaport sau cel pe care l-ai avut a expirat  si nu ai avut timp sa il refaci? Niciun stres, exista destul de multe tari in care poti calatori fara pasaport.

voyages-1440x799

Tarile membre ale Uniunii Europene

Cei care ies dintr-o tara UE pot calatori fara pasaport in Germania, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Spania, Finlanda, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Tarile de Jos, Polonia, Portugalia, Cehia, Slovacia, Slovenia si Suedia. Singurul lucru de care ai nevoie este o carte de identitate valabila.

Spatiul Schengen, in afara UE

In afara Uniunii Europene poti calatori fara pasaport in Norvegia, Islanda si Elvetia.

Celelalte tari din Europa accesibile fara pasaport sunt Albania, Croatia, Muntenegru, Serbia, Bosnia-Herzegovina si Macedonia.

4199231-6367219

Turcia. Cei care calatoresc in Turcia au nevoie de o carte de identitate valabila. Cu toate acestea, daca calatoresti impreuna cu copiii, trebuie sa ai asupra ta livretul de familie sau o atuorizatie de calatorie pentru copil.

Africa de Nord. Daca urmeaza sa calatoresti in grup sau urmeaza sa faci o calatorie organizata in Africa de Nord, vei avea nevoie de o carte de identitate valabila pentru a putea pleca in Tunisia si Maroc

DOM-TOM. In aceasta regiune se poate calatori fara pasaport in Guadeloupe, La Reunion, Martinica, Nouvelle Caledonie cu ajutorul unei carti de identitate.

voyage-sans-passeport-l-europe_620x349

Republica Dominicana. Acelasi lucru este valabil si in cazul Republicii Dominicane.

In cazul Americii, lista in care putem calatori fara viza este destul de lunga: Brazilia, Costa Rica, Mexic, Uruguay si Argetina.

In Oceania putem calatori fara pasaport in Noua Zeelanda iar in Asia in Japonia, Taiwan, Hong Kong, Singapore si Coreea.