Cat de importanta este geometria rotilor?

wheel_alignment_bigDaca esti pasionat auto sau chiar daca esti sofer care conduce de nevoie, este bine sa cunosti cat mai multe detalii despre automobilul tau. Cu cat mai multe informatii ai, cu atat sansele de a te bucura de o masina sanatoasa, care functioneaza asa cum trebuie si iti ofera siguranta, sunt mai mari.

Un detaliu extrem de important, care este neglijat, din pacate, de o multime de oameni, este geometria rotilor. De regula, ajungem in auto service  doar in momentul in care situatia este mult prea grava, ceea ce duce la costuri consistente. Daca stii cu exactitate care sunt semnele unei geometrii proaste, cand trebuie sa verifici geometria si care sunt cele mai bune solutii petru a-ti regla aceasta parte a masinii, poti sa economisesti mult.

Cand trebuie sa verifici geometria?

Exista destul de multe situatii in care trebuie sa faci o astfel de verificare. In primul rand, daca observi ca masina vireaza la dreapta sau la stanga, ori de cate ori eliberezi volanul, este clar o problema de geometrie. Verificarea trebuie facuta si in momentul in care lovesti un obstacol, descoperi o uzura mare la anvelope, te confrunti cu probleme de control al volanului sau cumperi un set nou de cauciucuri.

Din fericire, verificarea geometriei si reglarea ei nu costa o avere. Spre exemplu, atunci cand vine vorba de geometrie auto augusta este un service care are oferte deosebite.

Cat de importanta este geometria?

Este extrem de importanta, deoarece contribuie la siguranta si la confortul tuturor pasagerilor din masina. Un paralelism corect al rotilor poate sa reduca uzura anvelopelor, crescandu-le in acest fel durata de viata. De asemenea, poate contribui la un consum redus de carburant.

O singura abatere de la geometrie poate sa duca la probleme grave, inclusiv la accidente, asadar, este bine sa nu fie neglijata si sa fie verificata cu o frecventa destul de mare.