Ce avantaje ofera betonul, unul dintre cele mai utilizate materiale din lume?

Betonul este unul dintre cele mai utilizate materiale din ziua de azi, acesta fiind folosit des in constructii si reprezentand o materie prima in ceea ce priveste contructiile din intreaga lume. El este utilizat atat la fundatii, cat si la pavaje, pereti de blocuri, dar si la structuri arhitectonice. Betonul proaspat trebuie transportat in niste conditii care sa impiedice segregarea acestuia si astfel betonul isi va pastra lucrabilitatea.

Este bine asadar sa aveti mereu in vedere niste firme care sa va ofere o calitate a serviciului cat mai buna. Aceste firme vor avea o experienta vasta in domeniu si va vor sta la dispozitie cu cele mai bune sfaturi.

Care sunt avantajele betonului?

Primul avantaj al betonului il presupune faptul ca veti face economii, acesta fiind un material relativ ieftin. De exemplu, daca va ganditi al o structura etajata, o varianta din beton armat costa de doua ori mai putin fata de o varianta cu structura metalica. De asemenea, betonul mai iese in evidenta si prin versatilitatea pe care o ofera, acesta realizand o varietate mare de forme si de dimensiuni.

Se pot realiza forme avantajoase din punct de vedere structural, dar si arhitectural. De la cladiri si platforme betonate pana la drumuri, toate pot fi realizate din beton. Dimensiunile elementelor nu sunt limitate de dimensiunile sortimentelor disponibile pe piata sau de gabaritele maxime de transport. Un alt avantaj al betonului este ca acesta ofera si o accesibilitate ideala. Principalele sale elemente componente sunt accesibile in toate zonele geografice.

Betonul mai este avantajos si datorita rezistentei sale sporite in ceea ce priveste focul. Este cunsocut faptul ca structurile din beton rezista foarte bine la foc, ele ramanand in picioare suficient timp pentru ca imobilul sa poata fi evacuat in siguranta in cazul in care apare un incendiu. Intertinerea redusa este un alt avantaj pentru care multe persoane se orienteaza catre beton. Structurile din beton necesita niste cheltuieli mult mai mici, mai ales daca este sa le comparam cu cele metalice.

Acesta este si motivul pentru care betonul este o alegere cat se poate de buna pentru oricine. Trebuie totusi sa aveti in vedere alegerea unor firme care sa va stea la dispozitie cu niste servicii de cea mai buna calitate, astfel incat sa va bucurati de toate aceste avantaje ale betonului.