Ce putem face in Budapesta intr-o zi?

Cunoscuta sub denumirea de Perla Dunarii, Budapesta poseda numeroase atuuri. Daca te afli in capitala Ungariei si ai doar o zi la dispozitie pentru vizite, am selectat pentru tine cateva din principalele atractii pe care le poti vizita.

Metroul din Budapesta. Budapesta poseda al doilea cel mai vechi metrou din lume dupa celebrul Tube din Londra. A fost dat in folosinta in anul 1896 in timpul sarbatoririi milenarului de la Budapesta.  Insa de atunci metroul a fost modernizat de mai multe ori iar unele trenuri si statii poseda un sarm particular. Pe langa estetica aparte, metroul reprezinta modalitatea ideala de a te deplasa prin oras.

Podul cu lanturi. Podul cu lanturi, in maghiara Széchenyi lánchíd este unul din principalele monumente ale orasului si leaga Buda de Pesta, separate de Dunare. Construit intre anii 1839-1849, acest pod suspendat este cel mai vechi din cele noua poduri care traverseaza Dunarea. La fel ca toate podurile din Budapesta, podul a fost distrus in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. A fost reconstruit patru ani mai tarziu.

Cartierul Castelului. Situat pe dealul Castelului din Buda, cartierul castelului este una din principalele atractii ale orasului, seara in special cand totul este iluminat. Chiar daca castelul atrage cele mai multe vizite, dealul merita si el o vizita in special datorita stradutelor sale inguste, Bisericii Matthias in care a avut loc incoronarea cuplului regal de origine maghiara Franz Joseph I si Elizabeth (Sissi).

Margit Sziget. Daca iti doresti sa te relaxezi undeva departe de agitatia specifica orasului iti recomandam o calatorie spre insula Margareta, situata pe Dunare, intre Buda si Pesta. Insula este accesibila prin intermediul a doua poduri Arpad hid in partea de nord si Margit hid in partea de sud. Parcurile si gradinile sunt considerate plamanul verde al orasului Budapesta si adapostesc diferite monumente de interes precum castelul de apa clasat in patrimoniul mondial Unesco, o gradina de trandafiri si ruinele unei manastiri franciscane din secolul XIII.