ghid achizitie aer conditionat

Antonio Tony

Cel mai bun aer conditionat. Ghid de achizitie

ghid achizitie aer conditionatAparatul de aer conditionat este o necesitate din ce in ce mai mare, in conditiile in care clima incepe sa nu mai fie chiar atat de prietenoasa cum era odinioara, iar temperaturile din timpul verii stabilesc recorduri dupa recorduri.

Nevoia de climatizare a dus la aparitia unui numar extrem de mare de producatori si de modele din ce in ce mai performante, precum Daikin bluevolution.

O achizitie inteligenta nu inseamna doar alegerea unui brand si a unui model, insa. Un aparat bun este conditionat de o multime de caracteristici, iar calitatea poate sa fie oarecum subiectiva, fiecare familie si fiecare locuinta avand propriile necesitati.

Ghidul aparatului de aer conditionat. Ce trebuie luat in considerare pentru a fi achizitionat cel mai bun?

Consilierii de la www.aer-conditionat.ro au conturat o serie de criterii de o importanta foarte mare la achizitie, luand in considerare aspecte precum rapiditatea de racire sau incalzire, eficienta in ceea ce priveste costurile sau designul. Cei care trebuie sa achizitioneze un aparat asadar, trebuie sa se orienteze spre urmatoarele criterii:

  • Tipul de aparat. Exista aparate de aer conditionat de tavan, de perete sau aparate de tip multisplit, care pot avea mai multe unitati interne. De asemenea, exista si aparate mobile, care pot fi foarte eficiente in locuintele in care se doreste flexibilitate mare fara cheltuieli foarte mari.
  • Tehnologia folosita. Pentru un randament mai bun, producatorii folosesc tehnologia inverter. O astfel de tehnologie asigura functionarea continua, in asa fel incat temperatura sa fie mereu constanta. Unul dintre cele mai eficiente branduri ce folosesc aceasta tehnologie este Gree Inverter, un aparat care si-a castigat renumele de cel mai echilibrat aparat de aer conditionat din Romania.
  • Functiile incluse. Exista o multime de optiuni si de functii pe care aparatele moderne le inglobeaza si care au rolul de a creste eficienta. O achizitie trebuie sa tina cont de fiecare astfel de functie, chiar si atunci cand este vorba despre detalii minore. Capacitatea de dezumidificare, de filtrare sau de control de la distanta, direct de pe telefon, pot fi factori importanti de decizie. De asemenea, functiile care au in vedere o filtrare cat mai buna a aerului sunt extrem de importante.
  • Consumul de energie. Un aparat de aer conditionat consuma multa energie, motiv pentru care orice economie este bine primita. De regula, consumul mic de energie este concretizat printr-o includere a aparatului in clasa de eficienta cat mai performanta. Din ce in ce mai multe aparate moderne fac parte din clasa de eficienta A+++.
  • Zgomotul. Nu foarte multi oameni iau in considerare zgomotul, in ciuda faptului ca acesta este foarte important. Acesta este masurat in decibeli si trebuie sa fie de pana in 60 de decibeli pentru a fi suportabil de urechea umana pentru o perioada lunga de timp.
  • Capacitatea de racire. Pentru a decide capacitatea de racire a aparatului, beneficiarul trebuie sa se consulte cu un expert. Aceasta poate sa aiba valori foarte variate, intre 9000 si peste 40 000 BTU, insa cele mai uzuale aparate de pe piata au o valoare de 12000 BTU si sunt destinate apartamentelor rezidentiale.

Alegerea aparatului de aer conditionat nu este usoara, insa cu putina atentie si informare nu este nici foarte dificila.