admin

Cele mai Ciudate Fobii din Lume

fobie Fiecarui om ii este teama de ceva. Fie ca iti e teama de moarte, de serpi sau de a vorbi in public, cu siguranta ai o fobie si un lucru pe care nu l-ai face nici in ruptul capului. Daca frica de serpi, de inaltimi sau de paianjeni sunt frici cat se poate de normale si de intalnite, exista si oameni care au fobii mai ..speciale.

Iata cele mai ciudate fobii existente in lume:

Xantofobia – Frica de culoarea galbena – O frica inexplicabila de tot ce inseamna culoare galbena. De la Soare pana la vopsea galbena, cei care sufera de aceasta boala sufera de fiecare data cand intalnesc aceasta culoare.

Somnifobia – Frica de a adormi – Cei care sufera de aceasta fobie fie au o trauma care le-a fost provocata in somn, fie asociaza somnul cu moartea sau pur si simplu le e teama ca dormind pierd timp pretios.

Hylofobia – Frica de copaci – In general aceasta fobie apare la oamenii care urmaresc in copilarie filme de groaza ce implica paduri. Frica li se accentueaza si la maturitate fac orice sa nu intre intr-o padure.

Omfalofobia – Frica de buric – Da, exista oameni carora le e frica sa atinga buricul altor persoane si le e si mai frica sa le fie atins buricul. Motivele probabil tin de asocierea buricului cu cordonul ombilical al mamei.

Nomofobia – Frica de a ramane fara semnal sau fara baterie la telefon – O boala de care sufera din ce in ce mai multi oameni, nomofobia este o fobie care prezinta o frica intensa de a ramane neconectat. Se pare ca este una din bolile viitorului.

Papafobia – Frica de Papa – Frica de Papa este asociata deseori si cu frica de religie si de lucruri si oameni din jurul acesteia. Desi nu o au foarte multi oameni, aceasta frica este prezenta destul de mult incat sa fie studiata.

Daca stiti alte fobii cel putin la fel de interesante, va asteptam cu recomandari!