Chestionare auto pentru categoria B – cum te ajuta sa iei examenul?

Echestionare-autoxamenul auto in vederea obtinerii permisului pentru categoria de carnet B consta intr-o proba de examinare teoretica urmata de cea practica.

Primul pas pe care un cursant care a finalizat scoala de soferi trebuie sa il faca in vederea obtinerii permisului este acela de a se inscrie la examen si de a sustine proba teoretica de verificare a cunostintelor de circulatie.

Mediul de invatare se poate parcurge cu ajutorul unor teste online puse la dispozitie pe site-uri de specialitate. Aceste chestionare sunt cea mai eficienta metoda de studiu pentru ca emuleaza cu fidelitate modul de desfasurare al examenului in sine (proba contratimp, modul de prezentare al intrebarilor, etc).

Primul pas inainte de examen, rezolvarea de teste auto

Inainte de sustinerea probei teoretice este recomandat ca persoanele doritoare de carnet sa parcurga cel putin o data mediul de invatare disponibil online. Site-urile de specialitate pun la dispozitia cursantilor teste complete de evaluare auto pentru a aprofunda cunostintele de legislatie auto. Testele se desfasoara in format electronic. Cele 26 de intrebari care alcatuiesc un test sunt preluate din listele oficiale de intrebari si au ca scop verificarea cunostintelor viitorilor soferi. Aceasta este metoda recomandata inclusiv de instructorii auto pentru a aprofunda informatia prevazuta pentru a respecta regulile de circulatie.

Proba teoretica categoria B

Proba teoretica consta intr-un test alcatuit din 26 de intrebari care verifica cunostintele regulilor de circulatie. Sustinerea examenului se desfasoara in format electronic, iar timpul alocat pentru rezolvarea testului este de 30 de minute. Pentru promovarea examenului este nevoie de 22 de intrebari rezolvate corect. Dupa 5 raspunsuri incorecte, examenul auto se finalizeaza automat.

Proba practica categoria B

Proba practica consta in examinarea cursantului in trafic alaturi de o persoana calificata. Testul este punctat in functie de cum se descurca viitorul sofer in trafic din punct de vedere a respectarii si aplicarii regulilor de circulatie. Pe parcursul traseului, examinatorul testeaza cunostintele practice si teoretice ale cursantului si aplica puncte de penalizare daca este nevoie. Din acest punct de vedere, rezolvarea de teste auto online este inclusiv utila pentru aceasta etapa a examenului. Cursantul trebuie sa tina cont si sa respecte aspectele legislatiei rutiere si parcurse in testele online drpciv. In cazul in care se acumuleaza 21 de puncte de penalizare, candidatul este considerat respins si va trebui sa sustina din nou examenul auto.