Aiosif

5 alimente care iti pot curata arterele

Alimentatia este cea care joaca un rol fundamental in viata noastra. Si in functie de obiceiurile pe care le adopti, aceasta iti poate face bine sau rau. In zilele noastre din ce in ce mai multe persoane sufera din cuza bolilor cardiovasculare si cel mai grav este ca aceste boli apar din cauza alimentatiei.

artere

Un regim alimentar mult prea bogat in grasimi saturate, in zahar si in hidrati de carbon iti poate afecta in mod direct sanatatea arteriala si cea cardiaca.

Si pe termen lung sau pe termen mediu acest tip de alimentatie poate sa creasca nivelul de lipide din sange, poate genera o obstructie si poate dezvolta o multime de boli.

Vestea cea buna este insa ca atunci cand se adopta cele mai bune obiceiuri alimentare se pot aduce corpului nutrientii necesari de care are nevoie pentru a curata arterele si pentru a reduce riscul de a suferi de boli cardiovasculare.

Iata care sunt cele mai bune alimente care pot curata arterele si care pot diminua in acelasi timp nivelul de colesterol.

Usturoiul. Usturoiul este un condiment foarte popular in lumea intreaga datorita multiplelor sale intrebuintari. Este o sursa de compusi antioxidanti si contribuie la reducerea impactului negativ al radicalilor liberi si poate sustine in acelasi timp diminuarea nivelului ridicat de colsterol rau. Poate fluidiza foarte bine si sangele pentru a obtine o mai buna circulatie si pentru a controla tensiunea arteriala.

Uleiul de masline. Uleiul de masline contine acizi grasi esentiali care contibuie la curatarea arterelor pentru a reduce colesterolul si a minima riscurile cardiace. Nu va forma placi pe peretii arteriali si se poate consuma in fiecare zi.

Avocado. Este un fruct cu numeroase proprietati pentru sanatatea cardiovasculara datorita nivelului ridicat de acizi grasi esentiali, in vitamine si minerale. Consumul sau moderat ajuta la controlarea nivelului de colesterol si vine cu cele mai sanatoase grasimi pentru corp.

Curcuma. Are un compus activ, curcumina care poate actiona ca si un antioxidant, care reduce actiunea radicalilor liberi pentru a proteja celulele care sufera din cauza oxidarii. In plus, polifenolii sai reduc riscurile cardiace si evita aparitia problemelor care sunt in legatura cu obstructia arterelor.

Marul. Este un fruct ideal pentru sanatatea cardiaca. Marul contine pectina, un tip de fibra care se uneste cu colesterolul pentru a impiedica adeziunea sa la artere.