Razvan

Cum alegi cea mai buna drona? Ghid complet!

pexels-photo-529599

Dronele au inceput sa fie din ce in ce mai prezente pe piata si sa raspunda cu succes unui numar in crestere de necesitati. Exista done destinate fotografilor profesionisti, exista rone pentru agricultori si exista chiar si drone care livreaza diverse produse.

In cazul in care nu esti familiarizat cu ideea unui astfel de gadget si te gandesti sa iti cumperi unul, pe gnex.ro si pe alte magazine destinate dispozitivelor deosebite vei gasi o varietate uriase de preturi. Practic, poti cumpara drone ale caror costuri nu depasesc 100 de lei si drone care costa peste 30 000 de lei. Evident, decizia trebuie sa o iei in functie de mai multe criterii, in asa fel incat sa te asiguri ca ai facut o investitie buna.

Care sunt criteriile care conteaza la alegerea dronei?

Scopul pe care il ai. Evident, scopul este cel mai important in conitiile in care poate sa decida pretul si functiile dronei. Pentru fotografi, spre exemplu, sunt foarte atractive dronele cu camere foarte bune, dar si cele care au o autonomie mare. Pentru agricultori ar putea sa fie mult mai interesante dronele care au capacitatea de a ridica greutati cat mai mari. In functie de scop, pe piata vei gasi trei categorii principale:

  • Dronele de jucarie;
  • Dronele semi-profesionale;
  • Dronele profesionale.

Daca esti incepator, cel mai bine este sa mizezi pe drone de jucarie, deoarece sunt cele care te pot invata cu zborul fara a risca un buget prea mare.

Greutatea in utilizare. Unele drone se monteaza si se manevreaza mai usor, in timp ce altele pun ceva mai multe probleme. In functie de acest criteriu putem descoperi dronele RTF ( ready to fly) si dronele ARF ( Almost Ready to fly ). Cele din urma sunt recomanate profesionistilor, care le pot personaliza in functie de cerintele pe care le au.

Parametri si functii. Revenim la scopul pe care il are drona, pentru a putea tria cat mai bine parametrii si functiile produsului. Exista o multime de functii interesante care pot sa decida calitatea dronei:

  • Distanta pe care poate sa zboare drona ( raza de actiune);
  • Greutatea ei;
  • Autonomia pe care o are in zgbor;
  • Gradul de flexibilitate si de control;
  • Calitatea camerei.

Evident, orice incepator va cauta, pentru prima data, drone ieftine, insa este bine sa se orienteze spre solutii care pot sa creeze un echilibru intre calitate si pret.