Razvan

5 pași pentru a te lasa de fumat!

111222121

Daca esti fumator, cu siguranta ai avut pana acum nenumarate incercari pentru a te lasa de acest viciu extrem de costisitor si de nesanatos. Toate s-au rezumat doar la intentie, deoarece placerea de a tine tigara intre degete a fost intotdeauna mult mai puternica decat tine. Renuntarea la fumat implica foarte multa ambitie si cu siguranta, implica si ajutor din partea celor din jur. Daca vrei sa renunti, iata cativa pasi pe care ai putea sa ii urmezi!

1) Achizitioneaza o tigara electronica. O astfel de tigara te ajuta sa te lasi de fumat si iti ofera o alternativa mai sanatoasa. Marele sau avantaj este faptul ca iti ofera sansa de a-ti doza cantitatea de nicotina pe care o inhalezi, ceea ce poate duce treptat la eliminarea factorului care creaza dependenta. De asemenea, tigara electronica nu ii deranjeaza pe cei din jur si poate sa fie si mai putin costisitoare decat alte variante.

2) Incearca sa inlocuiesti viciul cu altceva. Foarte multi oameni au reusit sa se lase inlocuind tigara cu guma de mestecat, bomboane sau seminte. Poti sa incerci, deoarece exista sanse sa te lasi in felul acesta. Nu trebuie sa inlocuiesti tigara cu obiceiuri la fel de nesanatoase, cum ar fi consumul de alimente in exces.

3) Fa-ti un plan al numarului de tigari fumate. Nu renunta brusc, deoarece nu vei reusi sa obtii rezultate. Incearca sa renunti treptat. Daca astazi ai fumat 20 de tigari, propune-ti ca o saptamana sa fumezi 19 tigari pe zi, alta saptamana 18 si tot asa. Renuntatul treptat se dovedeste mult mai eficient, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

4) Cere ajutor de specialitate. Putini fumatori recunosc ca au nevoie de ajutor de specialitate, insa trebuie sa constientizezi faptul ca problema ta este una reala. Un psiholog si un medic te pot ajuta sa treci peste nevoia de a inhala fum de tigara.

5) Impartaseste-ti planul cu altcineva si chiar pune un pariu. Cati bani ai fi dispus sa dai pentru a renunta la fumat? Incearca sa pui un pariu cu o persoana din jurul tau, prin care daca pierzi, sa platesti. Cu siguranta, motivatia de a te lasa va fi una mult mai mare. Este bine sa pui pariul cu o persoana din familie, care te vede aproape tot timpul.