AncaP

Trucuri pentru a consuma mai multa apa

Trucuri pentru a consuma mai multa apa

Auzi des acest sfat: este important sa consumi cat mai multa apa. Consecintele deshidratarii sunt variate. Chiar daca esti constient de faptul ca trebuie sa consumi mai multa apa, simplul fapt de a sti acest lucru nu este suficient. Trebuie sa gasesti neaparat o modalitate de a consuma mai multa apa.

Portiile fac diferenta. A consuma apa intr-o cantitate mai mica, dintr-un flacon de 500ml de exemplu este mai usor decat sa consumi apa dintr-un flacon de doi litri. Daca ai posibilitatea, portioneaza-ti consumul de apa. Astfel, in loc sa ai asupra ta un flacon de doi litri asigura-te de faptul ca ai asupra ta un flacon mai mic. Cu cat cantitatea de apa pe care o ai in fata este mai mica, cu atat iti va fi mai usor sa consumi apa.

Bea apa cu ajutorul unui pai. In momentul in care consumi apa cu ajutorul unui pai nu te vei mai simti atat de presata sa consumi o anumita cantitate de apa. Vei consuma o cantitate mare de apa fara sa iti dai seama de acest lucru. In plus, s-a demonstrat faptul ca persoanele care consuma apa cu ajutorul paiului sunt mai putin stresate.

Adauga putina savoare apei consumate. Adaugand putina savoare apei consumate, adaugand putin suc de lamaie de exemplu vei da un gust mai bun apei consumate si vei profita din plin de beneficiile oferite de lamaie. Daca iti doresti sa adaugi ghimbir in apa consumata, acesta va trebui infuzat putin inainte de a-l pune in apa. Consumand apa cu ghimbir vei beneficia de o « spalatura » stomacala. O alta modalitate de a da un plus de savoare apei consumate este urmatoarea: congeleaza bucati de fructe precum fructe rosii sau citrice dupa care le pui in apa. Pe langa faptul ca iti improspateaza apa, aceste fructe vor conferi o aroma speciala apei.