Matera, un veritabil colt de paradis din Italia

Chiar daca oraselul Matera este unul din cele mai spectaculoase si cele mai vechi din Italia, acesta nu este cel mai cunoscut. Este insa o minunatie din partea de sud a Italiei care merita cu prisosinta sa fie descoperit.

Dolce vita in Regiunea Basilicate. Mereu se gaseste un motiv pertinent atunci cand vine vorba despre a descoperi Italia- pentru mancarea sa, pentru caldura sa, pentru satele sale, pentru marea sa… in nord dar si in sud, farmecul italian domneste peste tot si Matera nu face exceptie de la regula.

Cocotat sus – sus pe o colina, Matera, unul din cele mai vechi orasele de aici ofera un fantastic decor de cinema. Stradutele sale din piatra, grotele sale si numeroasele sale scari care dau in gol te vor fermeca si pe tine cu siguranta. Nu e de miare deci ca numeroase filme cu subiect istoric sau biblic au fost filmate aici.

Matera ofera deci un cadru istoric fantastic, o priveliste care iti va taia respiratia si o arhitectura de altadata. Reprezinta deci un must see atunci cand vine vorba despre frumoasa Italie.

Ajungand in cetate iti va veni cu siguranta greu sa crezi ca Matera a fost martora unor civilizatii foarte numeroase, chiar al tuturor epocilor. Din Preistorie si pana in zilele noastre omul a lasat aici numeroase urme.

Turistii vin aici mai ales pentru a descoperi minunatele sale grote care sunt clasate in Patrimoniul Mondial Unesco. Sunt numite Sassi si sunt foarte apreciate de catre turisti. Vei intelege si tu de ce. Parcul Arheologic de Istorie Naturala Murgia este si el un alt must see de aici. Este un fel de grota sculptata de mare si locuita de oameni inca din Paleolitic, o grota care ascunde insa o multime de secrete.

Vizitand Matera vei face cu siguranta o reintoarcere in trecut. In jurul oraselului se pot face excursii pentru a descoperi cheile minunate de aici dar si locuintele troglodite presarate ici si colo in cea mai frumoasa natura autentica si salbatica.

Un loc unic in lume unde vei invata mai multe despre evolutia omului din epoca de piatra si pana in vremurile moderne.