Atunci cand esti bolnav/a a trebui sa lasi deoparte alimentele tale preferate. Si chiar daca ti se pare un lucru destul de dificil de facut, trebuie sa faci asta, pentru ca unele dintre ele pot sa ingreuneze procesul de vindecare. Care sunt acestea?
Bauturile pe baza de teina sau de cafeina. Contrar indeilor preconcepute, ceaiul si cafeaua nu stimuleaza organismul, ci sunt puternici diuretici care pot favoriza dezhidratarea. In plus, pot face ca mucusul sa devina mai gros, in cazul in care te confrunti cu o infectie a sinusurilor.
Sucul de portocale din comert. Portocala este foarte dulce si foarte bogata in vitamina C, foarte eficienta in cazul in care esti bolnav. Dar sucurile din comert contin o cantitate imensa de zahar adaugat. Iar zaharul este cel care va incetini globulele albe, responsabile cu combaterea infectiilor.
Bauturile carbogazoase. Gazul continut de aceste bauturi poate irita gatul. In plus, sunt si foarte bogate in zahar, un lucru care duce la incetinirea vindecarii.
Supele cremoase. In loc sa consumi o supa- crema, cel mai bine ar fi sa mizezi pe o supa de legume, mult mai bogata in minerale. Daca vrei adauga smantana sau branza in supa, nu vei face altceva decat sa ingreunezi digestia si sa ingrosi mucusul.
Fructele si legumele acide. Atunci cand esti bolnav, cel mai bine ar fi sa eviti fructele si legumele acide precum kiwi, grepfrut, linte, porumb sau masline. Sunt cele care nu vor face altceva decat sa intensifice inflamatiile din gat.
Alcoolul. Alcoolul este cel care poate inhiba sistemul imunitar. Dar care pooate favoriza in acelasi timp si dezhidratarea, un lucru ce duce la crampe, la dureri musculare si la o scadere a concentratiei.
Prajiturile sau bomboanele. Sunt foarte bogate in zahar si contribuie si ele la scaderea sistemului imunitar. Zaharul rafinat nu va face altceva decat sa solicite sistemul corpul, care nu se va mai putea concentra si care nu va mai face fata bolii.
Prajelile. Atunci cand esti bolnav, ar trebui sa spui adio alimentelor prajite sau gen fast food. Acizii gras nesaturati pot provoca inflamatii si la fel ca si in cazul zaharului, corpul se va concentra asupra grasimilor si nu asupra infectiilor.