Nu stii cum sa te racoresti atunci cand temperaturile urca vertiginos in termometre? Nu ai sansa sa locuiesti la munte sau la mare sau sa ai la indemana o piscina? Daca nu vrei sa « mori de cald » in aceasta vara, poti miza pe cele mai racoritoare alimente. Care sunt acestea?

Citricele. Citricele, mai ales lamaia cu ai ei limonada sunt cele mai bune atunci cand vrei sa te racoresti vara. Lamaia este si un tonic venos care te va ajuta sa iti pastrezi picioarele lejere vara. Grepfrutul este cel care poate facilita digestia si care participa la hidratarea organismului. Portocala contine in pigmentii sai flavonoizi care stimuleaza rezistenta capilarelor sanguine. Consumate sub forma de suc, te vor racori imediat.

Pepenele rosu. Compus in proporite de 92% din apa, pepenele rosu este cel mai hidratant pentru organism. Poate trata si febra, gatul uscat sau agitatia provocata de canicula. Este ideala si pentru copii atunci cand este foarte cald. Este excelenta de degustat natur sau sub forma de suc.

Pepenele galben. Acest fruct este si el un hidratant perfect natural atunci cand vone vorba despre caldura. Are un nivel de 90% apa si un nivel destul de ridicat de minerale. Este deci cea mai buna idee pentru a remineraliza organismul. In plus, are o minunata actiune antioxidanta. Este ideal de degustat vara, deoarece protejeaza pielea de soare si favorizeaza bronzul.

Rosiile. Rosiile contin foarte putine calorii si sunt compuse dintr-un procent de 95% apa. Sunt ideale deci pentru a calma setea dar si gatul uscat. Dar pot in acelasi timp sa reactiveze in mod natural bronzul. Le poti savura foarte coapte in sucuri, salate sau alte preparate minunate.

Castravetele. Cel mai bogat aliment in apa, in jur de 97%, este extrem de racoritor in perioadele caniculare. Contine foarte putine calorii, este foarte bogat in fibre si minerale deci poate sa fie devorat fara probleme vara.

Dovlecelul. Este o leguma hidratanta mai ales atunci cand se consuma crud. Este slab in calorii, foarte bogat in apa. Deci este perfect atunci cand vrei sa te delectezi, dar si sa te racoresti.

Salatele. Sunt cele mai delicioase mai ales atunci cand vara isi face aparitia. Sunt cele care te vor ajuta sa te racoresti dar si sa iti purifici organsimul. Sunt si foarte bogate in vitamine si minerale.