Elemente care dau nivelul de confort al saltelei

Dacă a venit timpul sa cumperi o saltea noua, un prim element pe care trebuie sa il cauti este confortul pe care aceasta il ofera. O saltea trebuie sa fie capabila sa iti mentina coloana vertebrala dreapta si de asemenea, trebuie sa poata sa iti asigure un somn odihnitor. Elementele care genereaza gradul de confort al unui astfel de produs sunt urmatoarele:

Matlasarea saltelei. Matlasarea reprezinta acea parte a saltelei responsabila cu confortul imediat. Practic, este reprezentata de stratul superior, al carui grad de moliciune poate sa difere in functie de compozitie. Foarte multe saltele sunt realiate din bumbac, lana, fibre sintetice, latex sau memory foam si daca sunt bine construite, toate aceste materiale pot asigura confortul de care ai nevoie.

In principiu, daca iti doresti confort trebuie sa te asiguri ca matlasarea este cat mai groasa. O saltea cu un aspect mai umflat va avea un efect foarte placut asupra corpului tau si iti va oferi relaxare imediat dupa ce te-ai pus pe ea.

Daca achizitionezi salteaua online incearca sa tii cont de numarul de straturi pe care le are matlasarea.

Inaltimea saltelei. Nu doar confortul imediat conteaza, insa, ci si confortul pe termen lung. De fapt, acesta este cel cu adevarat important. Este esential sa te simti bine si dupa 8 ore petrecute pe o saltea iar de acest lucru este responsabila partea interioara a saltelei care da inaltimea acesteia. Pentru o foarte buna sustinere, este bine sa ai in vedere o serie de valori.

Daca alegi o saltea realizata din latex natural sau din spuma vei avea nevoie de saltea cu inaltime de minim 19 cm. Daca vrei sa optezi pentru o saltea cu arcuri, inaltimea de care ai nevoie este de 22 de centimetri in timp ce la restul saltelelor poti sa cauti chiar variante de pana la 34 de centimetri.

De regula, calitatea unui astfel de produs creste o data cu inaltimea lui iar confortul creste odata cu grosimea matlasarii. Mai multe informatii despre confortul unei saltele poti citi si in articolul scris pe site-ul antena3 aici: https://www.antena3.ro/economic/p-salteaua-tare-versus-salteaua-moale-care-e-mai-buna-418052.html .

Gradul de protectie. De asemenea, tot la partea de confort, insa de data aceasta pe termen lung, contribuie gradul de protectie. Daca optezi pentru o saltea cu o husa de calitate care sa poata fi folosita in timpul utilizarii, sansele de a acumula acarieni si praf sunt mult mai mici. Astfel, somnul nu iti va fi perturbat de nimici si te vei putea bucura din plin de energia fiecarei dimineti.