Ce trebuie sa stii despre termopane?

geam-termopan-pvc

Tamplaria PVC si geamurile termopan sunt, fara doar si poate, elemente aproape obligatorii in constructiile moderne. Spre deosebire de tamplaria clasica, aceasta solutie reuseste sa elimine pierderile termice si poluarea fonica si de asemenea, ofera rezistenta mult mai mare pe termen lung si evident, un aspect placut.

Pentru a te informa cat mai bine inainte de o astfel de achizitie, cei de la VegaProd ne-au oferit o serie de informatii utile despre componentele geamului termopan si modul in care trebuie sa fie montate.

Profilul PVC

Profilul PVC este apreciat de majoritatea celor care doresc solutii eficiente, pentru ca reuseste sa aiba u coeficient de transfer termic excelent si este mai ieftin decat alte profile, cum ar fi cel de aluminiu. Profilul PVC poate sa varieze in functie de numarul de camere si de grosimea sa, insa o data acesti factori variaza si valoarea transferului termic. In principiu, PVC-ul vine cu o serie de avantaje:

  • Rezista la incendii;
  • Este extrem de rezistent in timp. Unele profile pot sa dureze chiar si 50 de ani;
  • Nu se deformeaza sub efectul razelor de soare si nu isi pierde din calitati in timp.

Geamul termopan

Este, de fapt, un ansamblu de geamuri legate intre ele printr-o zona vidata, care asigura o doza mare de confort. Cea mai mare pierdere termica se face, de regula, prin geam, asadar, importanta acestei parti este colosala. La alegerea gemamului termopan este foarte important producatorul.

Feroneria

Este cel de-al treilea aspec important al termopanelor si se refera la toate accesoriile ce construiesc intregul ansamblu: balamale, maner sau blocatori. Feroneria trebuie sa fie robusta, sa poata fi reglata pe mai multe directii, sa preia cu usurinta toate sarcinile si sa permita mii de cicluri de inchidere si deschidere.

Executia si montajul

Cel mai important aspect al termopanelor este dat de executie si montaj. Daca in ceea ce priveste calitatea produselor, alegerea unor branduri mari precum Rehau sau Salamander rezolva orice problema, alegerea firmei care sa faca executia devine ceva mai greoaie. In principiu, firma pentru care optezi trebuie sa fie transparenta, sa ofere garantie pentru lucrari si sa fie apreciata de catre alti clienti. O executie de buna calitate inseamna, de cele mai multe ori, geamuri termopan care rezista zeci de ani fara niciun fel de probleme.