Vrei sa aplici pentru un credit pentru casa? Iata ce trebuie sa stii!

Fie ca este vorba de achizitionarea primei locuinte sau nu, poate fi suficient de dificil sa se descopere care tip de imprumut este cel potrivit pentru situatia data. Poate fi de-a dreptul solicitant, mai ales pentru o persoana care nu a mai experimentat o astfel de situatie, sa inteleaga tot ce presupune un imprumut: de la ratele dobanzilor la conditiile imprumutului.

Din acest motiv, cei care vor sa aplice pentru un credit pentru casa trebuie sa se asigure ca se documenteaza in mod corespunzator, dar si ca au inteles in intregime toate conditiile afisate in cadrul contractului.

Care este principiul de functionare a unui credit pentru casa?

Cele mai multe persoane nu isi pot permite sa plateasca in avans costul de cumparare a unei case, ceea ce inseamna ca aplicarea pentru un imprumut pentru casa – cunoscut si sub numele de credit ipotecar – este o parte necesara a procesului de cumparare a unei case.

In termeni simpli, un credit imobiliar este un imprumut acordat de un creditor pentru a-i permite cumparatorului sa achite o proprietate in rate intr-o perioada mai lunga de timp. Imprumutul imobiliar este garantat chiar cu proprietatea, ceea ce inseamna ca, daca acesta nu poate sa fie rambursat conform prevederilor din contract, creditorul ii poate solicita cumparatorului sa isi vanda proprietatea pentru a-si achita datoria.

Creditorii pot fi banci sau alte institutii financiare. In general, un imprumut pentru locuinta va fi acordat pe o perioada de 25 sau 30 de ani, cu rambursari care trebuie efectuate la doua saptamani sau lunar pentru a achita imprumutul pe perioada convenita.

Care este suma de bani care poate sa fie imprumutata pentru un credit imobiliar?

Majoritatea creditorilor folosesc aceeasi formula de baza atunci cand calculeaza posibilitatea de imprumut, tinand cont de venituri minus:

  • impozit;
  • angajamentele existente;
  • angajamente noi;
  • cheltuielile de trai.

In functie de aceste constante, creditorul calculeaza atent care este situatia financiara a imprumutatului si care este suma de bani pe care o poate obtine. Singurul aspect de care trebuie sa se asigure este sa aiba un loc de munca stabil care ii ofera un venit sigur si constant, pentru a fi la zi cu datoriile din fiecare luna.

Aplicarea pentru un credit pentru casa este procedura pe care tot mai multe persoane o iau in considerare in prezent pentru a putea avea propria lor locuinta, fara sa dispuna neaparat de toata suma necesara de bani.