admin

Cum alegi su cum montezi o plasa de umbrire?

Daca initial plasele de umbrire erau folosite strict cu scop practic, acela de a diminua cantitatea de raze de soare care ajung in sere si in solarii, astazi acestea joaca inclusiv un rol estetic, imbogatind vizual terasele si curtile.

Faptul ca au devenit din ce in ce mai populare este datorat unui numar mare de motive:

  • Protejeaza impotriva vanturilor puternice;
  • Protejeaza impotriva unor capricii ale vremii, cum ar fi grindina;
  • Sunt excelente impotriva pasarilor daunatoare, protejand culturile;
  • Protejeaza impotriva prafului si semintelor de plante daunatoare;
  • Pot fi un accesoriu excelent in constructii, fiind un paravan ce poate opri caderea obiectelor de la inaltime.

Cum alegi cele mai bune plase umbrire?

Exista mai multe criterii care pot face o astfel de plasa extrem de eficienta. Inainte de a incepe cautarile insa, este bine sa stii care este scopul pentru care cauti un astfel de produs. Daca stii pentru ce ai nevoie , cei de la Travandi.ro iti recomanda sa tii cont de urmatoarele criterii:

  • Materialul din care este realizata plasa. Aceasta poate sa fie realizata din polietilena, polipropilena sau HDPE. Toate reusesc sa tina departe razele soarelui, insa HDPE are o densitate foarte mare, fiind, de fapt, polietilena foarte densa.
  • Gradul de umbrire. Un criteriu important pe care trebuie sa il ai in vedere este gradul de umbrire. Acesta poate sa aiba valori intre 30 si 95%, in functie de cat de multa lumina vrei in spatiul pe care il umbresti si cat de opac vrei sa fie gardul;
  • Simplitatea de montare. De regula, aceste plase se monteaza usor. Asigura-te ca au orificii intarite pentru o prindere usoara si le vei putea monta perfect pe stalpi sau pe garduri metalice.
  • Dimensiuni. Un mare avantaj al plaselor de umbrire este faptul ca pot fi achizitionate in dimensiuni extrem de variate. Cea mai comuna latime este de 2 metri, insa lungimea poate sa varieze intre 5 si mai mult de 50 de metri.

Estetica poate fi un alt criteriu foarte important, iar optiunile sunt destul de variate. Este adevarat ca varianta cea mai populara de culoare pentru care se poate opta este cea verde, insa exista si produse albe, albastre, gri sau maro.

Exista o multime de locuri in care pot fi folosite plasele de umbrire, iar cel mai mare avantaj este costul ,care este foarte mic. Spre deosebire de alte solutii de ingradire sau de umbrire a unui spatiu, plasele sunt extrem de accesibile, ceea ce cucereste o multime de oameni.