Aiosif

Cum planifici vacanta perfecta daca esti insarcinata

Chiar daca esti insarcinata asta nu inseamna ca trebuie sa stai in casa asezata pe o canapea. Esti insarcinata si tanjesti dupa o raza de soare? Si femeile insarcinate pot calatori daca nu exista complicatii si daca sarcina a evoluat normal. Cea mai buna perioada de calatorie este cuprinsa intre 14 si 28 de saptamani, in aceasta perioada avand loc cele mai putine complicatii legate de sarcina.

young smiling pregnant woman floating on water at the Caribbean beachview images from the same series:
young smiling pregnant woman floating on water at the Caribbean beachview images from the same series:

Nu pleca la drum fara avizul medicului specialist care iti urmareste sarcina si fa un control cu o zi-doua inainte de a pleca in vacanta pentru a te asigura ca totul este in regula. O vacanta trebuie sa fie planificata in cele mai mici detalii atunci cand esti insarcinata. Daca vrei sa profiti din plin de aceasta calatorie evita sa pleci in primele doua luni de sarcina (greturi, varsaturi) si in ultimele doua luni de sarcina. In ultimele doua luni pot aparea o serie de complicatii neasteptate. In momentul in care ai ajuns la destinatia dorita incearca sa nu te deplasezi foarte mult, sa te relaxezi doar asta a fost principalul scop al calatoriei.

Asigura-te de faptul ca ai asupra ta copiile dosarului medical si numarul de telefon al medicului obstretician care iti urmareste sarcina. In cazul in care pleci in afara tarii vei avea nevoie de o asigurare medicala care trebuie sa acopere in mod obligatoriu serviciile pentru femeile insarcinate dar si pentru lauze.

ence

Nici vitaminele recomandate de medic nu trebuie lasate acasa. Vei avea tot timpul asupra ta apa plata si o gustare sanatoasa – fructe, biscuiti – deoarece organismul unei femei insarcinate este mai sensibil la deshidratare.

Marea si piscina sunt ideale in timpul sarcinii. Poti practica inotul de-a lungul celor 9 luni de sarcina fara probleme deoarece este ideal pentru articulatiile tale si iti pregateste perineul de nastere. Ai grija ca temperatura apei sa nu fie prea rece si sa nu te expui prea tare la razele soarelui deoarece acestea pot declansa travaliul.

Si muntele este o alegere potrivita pentru gravidute. O plimbare relaxanta in mijlocul naturii este binemeritata.