admin

Este caminul de batrani o alegere buna pentru bunici?

Inaintarea in varsta vine la pachet cu o serie de probleme de sanatate si cu nevoi din ce in ce mai acute. Batranii au nevoie de atentie, de alimentatie corespunzatoare, de vizite medicale frecvente si de o viata sociala cat mai activa. Din pacate, multi dintre batranii din Romania ajung sa stea singuri intr-o casa mult prea mare, asteptandu-si copiii sa vina o data la cateva luni acasa. Tocmai din acest motiv, alternativa caminului de batrani pare a fi o solutie cat se poate de buna.

Perceptia asupra caminului de batrani nu este una foarte buna, multi romani considerand ca o astfel de institutie este doar un ultim pas catre parasirea vietii. Realitatea este cu totul alta insa, iar camine precum Egregora demonstreaza asta din plin.

Ce particularitati prezinta un camin de batrani modern?

Caminul de batrani modern poate fi comparat cu un hotel de 3-4 stele, in care bunicii isi petrec timpul in cel mai placut mod posibil. Printre avantajele oferite de un astfel de loc se numara si urmatoarele:

  • O alimentatie corecta, adaptata pentru fiecare persoana in parte. De regula, caminele de batrani au propria bucatarie in care se tine cont de preferintele si de nevoile fiecarui rezident.
  • Monitorizare medicala non stop. Una dintre cele mai importante nevoi ale persoanelor in varsta este medicul. Partile corpului incep sa nu mai functioneze asa cum o faceau odinioara, iar examinarea clinica este indispensabila. In clinica Egregora, spre exemplu, exista tot timpul medici specialisti care fac recoltari pentru analize si investigatii, consultatii si planuri de tratament.
  • Servicii extra. Nu doar mancarea si sanatatea conteaza. Imaginea este foarte importanta si la fel si petrecerea timpului liber intr-un mod cat mai placut. Tocmai de aceea, orice rezident al caminului Egregora beneficiaza de coafura, frizerie, manichiura, pedichiura si numeroase evenimente care au rolul de a transforma timpul petrecut in cadrul caminului in momente memorabile.

Ce trebuie sa urmareasca orice persoana care isi trimite batranii la un camin de batrani?

Este bine sa se asigure ca asistenta medicala este permanenta iar meniul este unul variat si sanatos. De asemenea, este bine sa poarte discutii cu medicii si personalul caminului, pentru a se asigura ca toti au drept scop confortul rezidentilor.

Nu in ultimul rand, batranii au nevoie de familie, chiar daca sunt intr-o companie placuta, motiv pentru care orice copil care isi trimite parintii la un astfel de camin trebuie sa ii viziteze cat se poate de des.