admin

Este periculos gardul electric pentru animale? Care este modul de funcționare al acestuia?

Gardul electric este una dintre cele mai simple si eficiente solutii pentru ingradirea unor animale sau pentru ingradirea unor plante pe care le vrei protejate. Construit din elemente cat se poate de simple, usor de montat si de demontat, acest gard poate sa inlocuiasca foarte usor clasicul gard din lemn, piatra sau metal.

Desi este tentant, foarte multi oameni isi pun intrebarea daca un gard electric este periculos. Raspunsul este simplu: Nu.

Este adevarat ca transmite impulsuri intre 5000 si 15000 de volti, insa acestea sunt transmise maxim o data pe secunda, in asa fel incat animalul sa se poata retrage. Singurul scop al gardului electric este de a speria, neranind pe nimeni.

Cand poate sa fie folosit gardul electric?

Oricand doresti ceva protejat. Il poti folosi pentru a proteja oi, capre, vaci, cai, porci sau caini si chiar pentru a dresa animale. Cainele,spre exemplu, nu trebuie sa fie pedepsit pentru a intelege ca nu are voie in afara unui anumite suprafete. Gardul electric este mai mult decat suficient pentru a-l educa.

Cum functioneaza gardul electric?

Un gard electric este compus din stalpi, cateva fire din metal si o sursa de curent electric. Poate fi alimentat de la reteaua electrica, de la un acumulator sau chiar de la un panou solar.

Functionarea se face estul de simplu, prin firele petalice trecand impulsuri de curent electric, care pot genera un soc pentru toti cei care ating gardul.
Pentru a putea fi cat mai eficient, gardul trebuie sa aiba izolatori, sa fie bine impamantat si sa respecte o serie de reguli.

Care sunt regulile pe care trebuie sa le respecti atunci cand iti instalezi un gard electric?

1. Achizitioneaza gardul in functie de tipul de animale pentru care il iei!
2. Asigura-te ca este bine semnalizat. Gardul electric este pentru animale, nu pentru oameni. Tocmai de aceea, este bine sa te asiguri ca este bine semnalizat si ca oamenii nu pun mana pe el;

3. Instaleaza-l corect. Cel mai bine este sa apelezi la un profesionist care sa il instaleze!
4. Nu il pune intr-un loc cu foarte multa vegetatie sau cu noroi. Animalului trebuie sa i se ofere posibilitatea de a se retrage dupa ce atinge gardul.

Daca respecti aceste reguli, gardul pe care il vei folosi iti va aduce o eficienta maxima.