Gazduire Web in Romania, buna sau nu?

shared-hostingDin ce in ce mai multa lume are site-uri si din ce in ce mai multi sunt interesati de o gazduire web ieftina si de calitate. Optiunile sunt numeroase, poti opta pentru o gazduire Web in afara, la firme cu 10-15 ani experienta, sau poti opta pentru o gazduire Web in Romania, unde acest domeniu s-a dezvoltat mai greu, insa este intr-o continua crestere.

In ultimii ani, serverele din Romania au inceput sa ofere gazduire cel putin la fel de buna ca serverele din afara, la preturi cu adevarat decente. Pentru un blog sau site care nu depaseste 1000 de vizitatori pe zi, poti opta pentru o gazduire care sa te coste pana in 10 lei pe luna, lucru mai mult decat acceptabil. Daca site-ul sau blogul tau este dedicat romanilor, este indicat sa achizitionezi o gazduire in Romania.

Iata cateva motive pentru care e bine sa optezi pentru o gazduire in Romania in detrimentul uneia in strainatate:

  • Viteza de incarcare a site-ului este de foarte multe ori mai rapida, daca serverele sunt in Romania;
  •  Foarte multe firme iti ofera suport 100% si chiar te ajuta sa transferi in mod gratuit site-urile de pe un server pe altul;
  •  Preturile sunt foarte bune, acestea incep de la cativa lei pe luna si ajung la cateva sute, daca optezi pentru un server dedicat;
  •  Poti comunica cu cei care iti gazduiesc site-ul in limba ta.

Exemplu concret in acest sens ar fi chiar acest site :). Ghid365.ro este gazduit de mai bine de 2 ani la Ghesi , o firma care detine servere de inalta performanta si nu a avut nicio problema in cei 2 ani de zile. Un punct forte a fost faptul ca de fiecare data cand am avut intrebari sau nelamuriri, chiar si la ore tarzii in noapte, suportul a fost foarte rapid.  Asadar, daca aveti vreo intrebare in ceea ce priveste gazduirea web, va asteptam cu sfaturi si raspunsuri.