admin

Ce se joaca copiii din ziua de astazi?

Nu e un secret pentru nimeni ca activitatea unui copil al anului 2013 poate fi mult mai complexa decat activitatea unui copil de acum 10-15 ani. Pe langa clasicele mingi, papusi, ursuleti si masinute, au intrat puternic in instinctele fiecarui prichindel jocurile electronice. Fie ca sunt jocuri deosebit de detaliate, fie ca sunt jocuri simple care le starnesc curiozitatea si inteligenta, jocurile electronice sunt o parte importanta din viata unui copil.

imagesDin acest motiv, jocurile s-au dezvoltat atat de mult, incat se gasesc site-uri dedicate 100% unei anumite categorii de jocuri. Daca eroul de demult, Mario, beneficia de un singur joc, pe care il juca toata lumea la intensitate maxima, astazi, unul din personajele preferate de fetite, Dora, beneficiaza de zeci de jocuri care ii sunt dedicate. Poti gasi jocuri cu Dora in care se joaca golf, in care schiaza sau in care raspunde intrebarilor de inteligenta.

Datorita unor astfel de jocuri, copiii din ziua de astazi au o imaginatie atat de bogata si un vocabular foarte bine dezvoltat, asadar, viitorul suna bine.

Daca jocurile cu Dora sunt dedicate fetitelor, exista jocuri si pentru baieti, cele mai apreciate fiind cele cu tiruri. In multimea de jocuri cu tiruri pe care le gaseste pe internet, prichindelul va invata sa fie responsabil, sa isi coordoneze foarte bine reflexele si se va distra.

Desi sunt extrem de bune pentru dezvoltarea unui copil, parintii trebuie sa acorde o atentie deosebita jocurilor pe care le joaca acesta si sa le testeze inainte, pentru a nu avea continut care ar putea sa ii faca mai mult rau decat bine. De asemenea, este indicat sa nu se depaseasca 2-3 ore de jocuri pe zi. Copilului trebuie sa fie indrumat si catre sport, jocuri clasice sau diverse activitati care nu implica ochii intr-un monitor.