Aiosif

Ce trebuie sa stii inainte de a adopta un animal de companie

Adoptarea unui animal de companie reprezinta o responabilitate uriasa. Fie ca alegi drept animale de companie un peste rosu sau un caine responsabilitatea este aceeasi deoarece trebuie sa inveti sa ai grija de o fiinta vie. In plus, animalul de companie nu este livrat cu un manual de instructiuni. Prin urmare, trebuie sa te pregatesti din timp pentru a te asigura ca ii oferi conditiile optime.

animal

Pregateste terenul. Bineinteles, trebuie sa amenajezi un loc in apartament sau in casa in care viitorul tau companion sa se simta ca acasa. Acesta poate varia de la un animal la altul. Trebuie sa ii asiguri necesarul de hrana, jucarii si spatiu de odihna.

Fii afectuos insa fara sa exagerezi. Este important sa ii arati noului tau prieten ca esti acolo pentru el si ca poate avea incredere in tine. Pentru asta, evita cu orice pret sa il bruschezi. Trebuie sa ii lasi putin timp sa se acomodeze cu noul loc. Nu trebuie sa il fortezi sa faca ceva, lasa-l singur sa isi dea seama de anumite lucruri. In primul si in primul rand, animalul tau de companie va avea nevoie de spatiu pentru a-si putea gasi reperele.

Woman with her dog
Woman with her dog

Goleste memoria telefonului. Acest sfat ti s-ar putea parea ciudat insa, de acum inainte, memoria telefonului va fi plina de poze cu noul tau animale de companie. Ii vei face cu siguranta poze in toate pozitiile posibile. Ii vei face poze cand doarme si cand nu doarme…asta nu e totul. Vei vrea cu siguranta sa arati pozele si persoanelor din anturajul tau deoarece animalul a devenit mandria ta.

Inscrie-te la un curs de sofrologie. Cel mai bine este sa anticipezi crizele de furie ale animalului tau de companie de la bun inceput. Fie ca este vorba de un caine sau de o pisica, acestia sunt extrem de smecheri si profita de slabiciunile tale. Vor cauta in permanenta o modalitate de a te destabiliza, de a te impiedica sa te odihnesti sau sa muncesti. Trebuie sa le rezisti chiar daca sunt extrem de dragalasi.