admin

Masinile electrice pentru copii – Ce trebuie sa stie parintii care sunt preocupati de siguranta micutilor

Pe masura ce alunecam din ce in ce mai mult in epoca moderna a cresterii copiilor si a cumpararii de jucarii, parintii din intreaga lume incearca cu disperare sa descopere cum sa foloseasca cea mai recenta tehnologie si sa tina pasul cu vremurile. La urma urmei, niciunul dintre parinti nu isi doreste ca micutul lor sa se simta exclus.

In ultimele decenii, au aparut tot mai multe dispozitive electronice, unul dintre segmentele cele mai populare fiind masinutele electrice pentru copii.

Cu siguranta, copilul tau a observat prin parcuri sau la prietenii sai aceste vehicule de jucarie. Si, foarte probabil, ca este incantat si isi doreste si el sa detina o masinuta electrica.

Dar oricat de grozav ar arata micutul tau intr-o masinuta electrica, probabil ca te intrebi: cat de sigure sunt masinile electrice pentru copii?

​Sunt masinutele electrice sigure pentru copii?

Toate tipurile de masini electrice copii sunt sigure daca sunt folosite la varsta adecvata si pe terenul potrivit. Majoritatea masinutelor vin cu doar doua sau trei viteze si, chiar si cu aceste ajustari, pot atinge viteza maxima de 6 km/h.

In plus, masinile electrice pentru copii au caracteristici de siguranta incorporate, cum ar fi captuseala interioara confortabila, centuri de siguranta si un scaun reglabil. Mai mult decat atat, masinutele electrice destinate copiilor mai mici vin cu telecomanda ce poate fi folosita de catre parinti de la distanta in asa fel incat sa previna vreun eveniment neplacut.

Ca in cazul oricarei alte jucarii, masinile electrice sunt sigure atunci cand sunt utilizate corect si sunt sustinute de supravegherea parintilor.

Un alt factor important este tipul de teren. Masinile electrice pentru copii au evoluat la niveluri impresionante in zilele noastre, dar cu siguranta inca nu sunt ca masinile pentru adulti. Acestea fiind spuse, conteaza pe ce suprafete lasi copilul sa-si conduca masina.

Cele mai bune optiuni sunt betonul si asfaltul. Aceste suprafete sunt dure, plane si usor de navigat. Deoarece copilul tau va avea probabil dificultati cu directionarea masinii, cel putin la inceput, cel mai bine este sa-l lasi sa se plimbe cu jucaria sa pe patru roti pe un teren cat mai plan.

Iarba scurta poate fi, de asemenea, buna pentru majoritatea tipurilor de masini electrice pentru copii. Cu toate acestea, este posibil ca micutul tau sa se blocheze cu masinuta, in special daca terenul nu este tocmai drept.

Zonele foarte deluroase, accidentate ar trebui sa semnaleze un steag rosu. Rotile acestor masini nu au fost concepute pentru a face fata terenurilor accidentate, iar zonele ca acestea ii pot expune pe cei mici riscului de a se rasturna cu masinuta.