Cum sa alegi perdelele pentru copii?

perdea-cu-pasari

Confortul din propria locuinta are o importanța extrem de mare, in conditiile in care cea mai mare parte a vietii este petrecuta in acest loc. Foarte multi oameni dau o atentie sporita mobilierului sau culorii peretilor, neglijand perdelele.

Perdelele sunt elemente extrem de importante, insa, care pot contribui foarte serios la starea de spirit pe care o au cei dintr-o incapere. Atunci cand vorbim despre perdelele din camera copiilor, lucrurile sunt cu atat mai importante. Pentru a te asigura ca prichindelul tau poate sa doarma linistit si se poate bucura din plin de activitatile zilnice pe care le face la el in camera, trebuie sa tii cont de o serie de sfaturi.

Alege perdele colorate. Pentru copii, culorile cat mai vii sunt extrem de atractive. Acestea nu doar ca sunt placute din punct de vedere estetic, insa pot sa ajute imaginatia sa se dezvolte si ii pot contura copilului anumite valori si pareri.

Tine cont de culoare, in functie de sexul copilului. Pentru baieti opteaza pentru nuante mai reci, cum ar fi albastrul si verdele, in timp ce pentru fete alerge rosu sau roz. Incearca sa combini cat mai bine culorile perdelei cu cele ale peretilor si ale pieselor de mobilier.

Incearca sa cumperi pedele cu motive din desene animate. In magazinul Karo Boutique poți găsi perdele pentru copii care sunt decorate cu fel de fel de motive din desene animate. Daca motivele au si o poveste, cu atat mai bine. Incearca sa ii stimulezi cat mai mult imaginatia celui mic optand pentru perdele care au un mesaj.

Opteaza pentru poliester. Daca in dormitor sau in living este bine sa alegi materiale de cea mai buna calitate, in camera copilului este necesara o perdea care sa se spele usor. Fiind camera unui copil, perdeaua poate sa sufere accidente si se murdareasca. Este ideal si ca perdeaua sa fie cat se poate de rezistenta pe termen lung.

Nu neglija partea practica. Perdelele si draperiile pentru copii trebuie sa faca acelasi lucru pe care il fac si perdelele si draperiile folosite in camerele de adulti. Din acest motiv, nu neglija partea practica si asigura-te ca sunt un bun izolator impotriva luminii si chiar impotriva temperaturilor ridicate.