Sfaturi pentru o prima calatorie in India

Haotica, debusolanta, deliranta, oripilanta, sordida, intimidanta…India este toate aceste lucruri si chiar mai mult. Cum ar trebui sa ne pregatim cat mai bine pentru o prima calatorie in India?

Alegerea itinerariului. Inainte de a alege o destinatie din India, stabileste ceea ce ti-ar placea sa faci, ceea ce te intereseaza pentru a putea pregati cat mai bine o prima calatorie cat mai bine cu putinta. Cel mai popular circuit in randul turistilor este celebrul circuit Triunghiul de Aur. Daca nu ai prea mult timp la dispozitie acest itinerariu este ideal pentru a descoperi trei din cele mai cunoscute destinatii indiene. Incepe aventura in Delhi (mormantul mongol al lui Humayun in vechiul fort), continua cu Agra (Taj Mahal, fortul din Agra) dupa care cu Jaipur (orasul roz, fortul Amber). Odata incheiat acest itinerariu fa cumparaturi intr-una din minunatele piete din Delhi.

Nu te grabi. Numerosi sunt turistii sositi in India care isi doresc sa vada totul intr-un singur sejur. Insa acest lucru este imposibil. Cel mai bine ar fi sa nu te grabesti, sa vizitezi una-doua destinatii maxim pe zi decat sa vizitezi principalele atractii ale Indiei in graba. Astfel, vei fi mai relaxat, vei putea invata mai multe lucruri cu privire la locul vizitat si vei putea lega noi prietenii cu localnicii.

Evita multimea. In fata unei populatii de un miliard de locuitori, unii turisti vor avea impresia ca se sufoca. Din fericire, India dispune de o multime de locuri in care turistii se pot relaxa. Daca simti nevoia sa eviti aglomeratia specifica unui oras mare, opteaza pentru vizitarea unor sate mai mici, pitoresti precum Kerala la sud, regiunile culturale tibetane din nord precum Ladakh sau o escala intr-una din numeroasele sate de munte din tara.

Te sfatuim sa eviti apa de la robinet precum si hrana spalata cu apa de la robinet. Evita sa consumi salata sau fructele nespalate, te sfatuim sa le cureti de coaja.