admin

5 Locuri pe care trebuie sa le vizitezi cand mergi pentru prima data in Egipt

Egiptul este o tara cu o civilizatie straveche, unde pot fi gasite cu usurinta o multime de piesaje si locatii celebre cu obiective turistice uluitoare. Cand merg in vacante Egipt, insa, multi dintre turistii care nu au mai vizitat aceasta tara nu stiu ce sa adauge in itinerariul lor de calatorie, dat fiind faptul ca sunt atatea de vazut.

Daca si tu esti printre cei care nu au mai calcat pe taramurile egiptene si planuiesti o vizita in aceasta tara, noi iti recomandam sa pui pe lista urmatoarele locuri!

​1. Giza

Giza este renumita pentru cele trei mari piramide pe care le adaposteste, care au fost construite intre anii 2600 si 2500 i. Hr. Acestea sunt Piramida lui Keops (cunoscuta si sub numele de Piramida lui Khufu sau Marea Piramida), Piramida lui Khafra si Piramida lui Menkaura. Din fericire, toate sunt bine protejate si conservate.

Cea mai importanta este Marea Piramida, aceasta fiind construita din 230 de milioane de blocuri de piatra, fiecare bloc de piatra avand o greutate de 2,5 tone. Expertii o considera un miracol al omenirii, motiv pentru care au inclus-o pe lista Celor 7 minuni ale lumii antice (este, de altfel, singura minune antica ramasa in picioare in ziua de azi).

​2. Cairo

Fiind capitala si cel mai mare oras al tarii, Cairo are multe locuri pe care merita sa le vizitezi. Datorita istoriei sale indelungate, cladirile arabe antice pot fi gasite oriunde prin oras.

De neratat Muzeul Egiptean, situat in inima orasului, deoarece este un loc excelent pentru a afla mai multe despre istoria si cultura egipteana.

De asemenea, trebuie facuta o vizita si in Piata Khalili, aceasta fiind o un loc grozav din care sa achizitionezi obiecte de artizanat si suveniruri pentru cei dragi de acasa.

​3. Luxor

Luxor este locul in care se gasesc unele dintre cele mai importante descoperiri arheologice din perioada Egiptului antic.

Este un adevarat muzeu in aer liber, in care se gaseste celebrul Templu Karnak, un sanctuar al atotputernicului zeu egiptean Amon, precum si statuia monumentala a lui Ramses al II-lea.

Vizavi de Luxor, pe malul vestic al Nilului, se gaseste Valea Regilor, un alt loc celebru ce trebuie vizitat, aici gasindu-se mai multe morminte ale faraonilor si nobililor din Noul Regat Egiptean.

​4. Abu Simbel

Situat pe coasta de vest a Lacului Nasser, Abu Simbel este un complex arheologic format din doua temple facute din piatra, construite in timpul domniei faraonului Ramses al II-lea. Acest complex arheologic este considerat o mostenire culturala de mare valoare a Egiptului si totodata un simbol al intelepciunii egiptene.

In fata Marelui Templu, care este considerat cel mai faimos, se observa patru statui ale lui Ramses, toate masurand 21 de metri inaltime. Pe peretii templului este descrisa Batalia de la Kadesh, pe care a purtat-o Ramses cu hittitii.

Micul Templu, care se gaseste la nord de Marele Templu, a fost dedicat zeitei Hathor (Zeita Frumusetii si Dragostei) si lui Nefertari, frumoasa sotie a lui Ramses al II-lea. Acesta are o fatada strajuita de sase statui, patru ale lui Ramses al II-lea si doua ale lui Nefertari.

​5. Hurghada

Unul dintre cele mai cunoscute si vizitate orase-port ale Egiptului, Hurghada merita, cu siguranta, o vizita de cel putin cateva zile.

Orasul se bucura de o clima prietenoasa pe tot parcursul anului, gazduieste plaje cu nisip fin si ape turcoaz, are resorturi ideale pentru orice tip de calator, inclusiv pentru familiile cu copii mici si, nu in ultimul rand, este o destinatie grozava pentru pasionatii de scuba diving si snorkeling, Marea Rosie fiind bine cunoscuta pentru numeroasele sale specii de corali si pesti colorati.