De ce sa vizitezi Tunis

Mai putin vizitat decat vecinii sai Hammamet sau Djerba, Tunis are o multime de lucruri de oferit. Capitala Tunisiei este clasata in patrimoniul Unesco si adaposteste o multime de monumente traditionale si moderne. In plus, odata ajuns aici vei beneficia de primirea calduroasa a locuitorilor.

medina

Viziteaza Medina. Medina reprezinta inima istorica a capitalei. Amprenta istoriei fabuloase pe care a cunoscut-o Tunis, un loc ce nu trebuie ratat daca te afli in Tunis.

Salle du palais du Bardo - Musee National du Bardo - Tunis

Salle du palais du Bardo – Musee National du Bardo – Tunis

Muzeul Bardo. Situat in cartierul cu acelasi nume, viziteaza muzeul Bardo si fa-ti timp pentru a contempla incredibilele mozaicuri romane si numeroasele amprente lasate de trecutul tumultos al Tunisiei.

Descopera marea moschee Zitouna. Este vorba despre principala moschee din Tunis, cunoscuta si sub numele de “moscheea maslinului”. Inima orasului si o vizita obligatorie pentru orice turist.

cartagina

Muzeul Cartaginei este mai vechi decat muzeul Bardo si te va ajuta sa descoperi numeroasele peripetii ale orasului cu acelasi nume. Edificat pe o colina, muzeul Cartaginei ofera o priveliste la 360 de grade asupra orasului. Dintr-o vacanta distractia nu trebuie sa lipseasca. Prin urmare, daca te afli la Tunis, cel mai bun loc in acest sens este Carthage Land, un parc de atractii situat la malul lacului Tunis. Aici turistii pot profita de numeroasele activitati in aer liber, de animatii si spectacole.

Relaxeaza-te la hammam. Dupa atatea vizite ce poate fi mai relaxant decat un hammam? Profita si relaxeaza-te din plin. Vei aprecia cu siguranta gomajul cu sapun negru sau pur si simplu un tratament al tenului.

hammam

Odata aflat la Tunis trebuie sa cumperi neaparat ceva din piata (souk). Situata in medina din Tunis, piata are de toate pentru toti. Decoratiuni artizanale, magazine de haine, de condimente, cu siguranta nu vei fi dezamagit.

Bucataria tunisiana este reputata pentru faptul ca este condimentata. De ce sa nu gusti si tu putin din aceste delicioase preparate condimentate?

La Tunis ai posibilitatea de a descoperi numeroase activitati sportive precum paintball, carting sau quad. In functie de gusturi si preferinte, lista este imensa!