Ghidul parintilor. Ce masina electrica cumperi pentru prichindelul tau?

Jucariile de astazi nu mai sunt nici pe departe la fel de simple cum erau cele cu care se jucau copiii acum 20-30 de ani. Numeroasele jocuri din spatele blocului au fost inlocuite cu puzzle-uri 3d complexe, cu masini electrice pentru copii , cu jocuri video si fel de fel de jucarii culeste parca din filmele SF. Orice copil trebuie sa fie bine ancorat in societatea moderna, motiv pentru care este ideal sa se joace cu toate aceste jucarii. Totusi, parintii trebuie sa se asigure ca exista un echilibru intre jocurile care implica tehnologie si cele care implica iesirile in aer liber. Exista si variante care combina cele doua ramuri are jocului, cum ar fi masinutele electrice. Din ce in ce mai populare, acestea aduc o serie de avantaje:

  • Sunt foarte atractive pentru orice copil;
  • Ajuta la dezvotarea reflexelor si a mobilitatii;
  • Pot fi controlate cu usurinta de parinti;
  • Ofera timp de calitate in aer liber.

Cum alegi, insa, o masinuta electrica pentru copii care sa ofere toate aceste avantaje?

Evident, trebuie sa tii cont de cateva criterii. Un prim criteriu si cel mai important, este varsta celui mic. Exista masinute pentru copii de pana la 2 ani, care sunt controlate in exclusivitate de catre parinti, exista masinute pentru copii intre 2 si 4 ani, care le permit celor mici sa isi testeze reflexele, insa nu sunt voluminoase si nu prind viteze foarte mari sau exista masinute pentru copii mai mari. Chiar si cei trecuti de 14 ani se pot bucura de masinute electrice, in conditiile in care exista pe piata cateva ATV-uri excelente pentru o astfel de varsta.

In general, daca se tine cont de varsta, vin la pachet si toate elementele de siguranta. Totusi, trebuie sa se arunce o privire si asupra acestor elemente. Este indicat ca masinuta sa aiba centura, sa fie realizata din materiale cat mai robuste si sa nu prinda o viteza foarte mare, care sa poata deveni periculoase. De asemenea, este bine ca parintele sa aiba la indemana o telecomanda cu care sa opreasca masina, la nevoie.

Daca ai garantia ca prichindelul va fi in siguranta, poti tine cont si de elementele estetice, cum ar fi modelul masinii sau de diverse dotari, cum ar fi bateria, prezenta radioului sau prezenta altor elemente de distractie.

Daca ai ales masinuta potrivita, poti fi sigur de un singur lucru: copilul va fi extrem de incantat si abia va astepta sa iasa afara pentru a se distra in spatele volanului.