Mâncarea este adesea punctul central al oricărui eveniment, fie că este vorba de o nuntă, un eveniment corporate sau o petrecere privată. Aceasta va rămâne în memoria invitațiilor, fie că este foarte bună, fie că nu este chiar atât de delicioasă. Este clar, așadar, că dacă îți dorești un eveniment reușit trebuie să ai un serviciu de catering de cea mai bună calitate. Cei de la Ganotti.ro, unul dintre cei mai experimentati furnizori de catering București, îți oferă câteva sfaturi pentur a alege meniul perfect atunci când organizezi un eveniment.
1. Ține cont de tipul evenimentului!
Pentru evenimentele formale, cum ar fi nunțile, meniul trebuie să fie plin de rafinament. Optează pentru preparate gourmet, servite în stil formal, cu multiple feluri de mâncare, focusate pe gust. Un meniu gourmet trebuie să uimească și să aducă elemente diferite de tot ceea ce se consumă în viața de zi cu zi.
Pentru evenimentele mai mici, cum ar fi petrecerile de aniversare, reuniunile de familie sau întâlnirile între prieteni, mâncarea poate fi mult mai simplă, însă la fel de delicioasă. Poți opta pentru un bufet care le permite invitaților să se servească singuri, însă asigură-te că preparatele sunt proaspete și sunt gătite de cineva cu experiență!
2. Ține cont de invitații pe care îi ai!
Dacă îți cunoști invitații, ai toate șansele să organizezi un eveniment perfect. Încearcă să afli dacă există restricții alimentare sau anumite preferințe, cum ar fi mâncărurile vegetariene, vegane sau fără gluten.
Demografia invitaților joacă un rol important în selecția meniului. De exemplu, un eveniment cu mulți copii va necesita un meniu diferit față de unul destinat adulților.
Zona în care este organizat evenimentul poate avea, de asemenea, un impact major asupra preparatelor, mai ales dacă alegi să mergi pe tradițional. Fiecare zonă are propriile caracteristici culinare, care trebuie să fie respectate.
3. Nu neglija bugetul!
Atunci când vine vorba despre mâncare este foarte simplu să cheltuiești mai mulți bani decât ai disponibili. Un preparat de lux, plătit pentru 100 de meniuri, poate să crească prețul evenimentului în mod considerabil. Stabilește încă de la început câți bani vrei să cheltuiești și discută cu cei care îți oferă partea de catering, pentru a găsi cele mai bune soluții.
Nu uita să iei în calcul și costurile adiacente, cum ar fi taxele pentru serviciul de catering, bacșișurile și taxele de livrare, percepute separat de multe firme de catering. Dacă alegi Ganotti Event Cuisine, vei avea avantajul unui pret fix si clar, încă de la început.
4. Tipul de servire
Contează foarte mult și modul în care este servită mâncarea:
- Servire la masă. Aceasta implică chelneri care aduc mâncarea direct la mese și este ideală pentru evenimentele formale
- Bufet. Este o variantă perfectă atunci când sunt forte mulți invitați iar bugetul pentru personal nu este unul generos sau atunci când organizezi evenimente între prieteni. Bufetul permite o varietate mai mare de preparate și oferă invitaților libertatea de a-și alege propriile porții.
- Cocktail. Pentru evenimentele unde se dorește mai multă socializare, un meniu de tip cocktail poate fi alegerea potrivită. Acesta include diverse aperitive și băuturi, permițând invitaților să se deplaseze liber și să interacționeze.
Alte sfaturi:
- Alege meniuri cu ingrediente de sezon! Acestea sunt mai economice si de cele mai multe ori, mai gustoase!
- Asigură-te că meniul oferă o varietate de opțiuni, inclusiv aperitive, feluri principale, garnituri și deserturi. Echilibrul între preparatele grele și cele ușoare este esențial.
- Alege meniul după ce ai ales locația, deoarece aceasta poate afecta tipul de preparate pe care le servești.
- Asigură-te că locul evenimentului este echipat corespunzător pentru a susține tipul de servire ales. Verifică disponibilitatea de mese, scaune, ustensile și alte echipamente necesare.
În general, dacă alegi o firmă de catering cu experiență, toate provocările pe care ai putea să le ai sunt preluate de aceasta, ceea ce te lasă să te ocupi de invitați și de bunul mers al lucrurilor.