Alexandra

La vanatoare de rochii de mireasa | Edenbride.ro

Primul targ dedicat nuntilor din ultimii ani a avut loc saptamanile trecute la Bucuresti. Daca scriai pe Google rochii de mireasa Bucuresti , primele zece link-uri erau legate de rochiile minunate pe care le puteai gasi la targ, exclusiv, la preturi minuscule si cu tot dichisul. Cand creezi asemenea asteptari, e o idee buna ca promisiunile sa fie macar intrucatva conectate cu realitatea. Adica macar sa existe mai mult de 10% din standuri dedicate vestimentatiei mireselor, iar reducerile sa fie pe bune, nu a la politicile de Black Friday romanesc.

Din pacate pe afara-i vopsit gardul si-nauntru-i leopardul. La targul minunat au fost prezente vreo cinci magazine pentru mirese, nicidecum dintre cele mai faimoase, multe dintre ele cu o oferta modesta, dar atat de sclipitoare incat putea provoca o criza epileptica inclusiv celor care nu avusesera asemenea probleme anterior. Nu a existat diversitate si, cu mare parere de rau, nici amabilitate. A parut ca oamenii ajunsi acolo au tras paiul scurt si nu au reusit sa se obisnuiasca deloc cu ideea. Sinceritatea a fost confundata cu lipsa oricarei diplomatii, modelelor promovate le-a lipsit cu desavarsire originalitatea, viziunea, autenticitatea, iar sansele sa poti proba ceva au fost destul de reduse si din cauza marimilor disponibile. O prietena de-ale mele a plecat de la targ in lacrimi pentru ca una dintre consultantele de vanzari de la un stand pur si simplu nu a lasat-o sa probeze singura rochie dintr-o anumita croiala, pe motiv ca are soldurile prea late si ca sigur nu o va avantaja. 

Este cel putin ciudat ca un eveniment care are sansa sa scoata oamenii din online dupa atata amar de vreme sa esueze lamentabil din motive misterioase, care nu par sa tina de organizatori, ci de participanti. Nu e de mirare ca lumea prefera sa caute rochii de mireasa pe internet, sa isi programeze intalniri dedicate, unde exista rabdare, timp suficient si o plaja de optiuni mult mai intinsa. Nu, acesta nu este rezultatul pandemiei si al faptului ca am uitat cum sa interactionam, este doar un fel de a fi care a iesit la suprafata dupa ceva eforturi de autocenzura probabil si care ameninta sa ramana pentru totdeauna daca lumea nu il sanctioneaza in consecinta. Asa ca, domnisoarelor pe punctul de a deveni doamne, lasati deoparte iluzia targurilor si preluati controlul. Sunteti cele mai importante si, cu rochia potrivita, veti fi si cele mai frumoase. Spor la vanatoare!