Lefkada, cea mai frumoasa insula din Grecia

Care este cea mai frumoasa insula greceasca de vizitat? Lefkada este cunoscuta drept o insula paradisiaca. Noi iti spunem care sunt activitatile pe care le poti face aici.

lefka

Lefkada este considerata a doua cea mai frumoasa insula greceasca, dupa Santorini, insula vulcanica. Lefkada este dotata cu o frumusete naturala, cu o bogatie si peisaje salbatice de neegalat.

Profita de plajele onirice. Egremni este considerata una din cele mai frumoase plaje din Grecia daca nu din intreaga Europa. O plaja spectaculoasa unde se poate ajunge urcand numai putin de 300 de trepte. Odata ajuns pe plaja vei descoperi un nisip alb si o apa rece de culoarea turcoaz. Printre alte plaje cunocute de pe insula Lefkada amintim plajele Porto Katsiki si Aghios Nikitas.

lef

Viziteaza principalul oras din Lefkada cu castelul sau medieval. Orasul poarta acelasi nume ca insula si uneste Grecia continentala de insula printr-un pod mic. Inainte de a urca pe pod vei vedea in partea dreapta castelul venetian Ste Lavra care adapostea locuitorii din Evul Mediu.

Principala strada pietonala a orasului este remarcabila datorita caselor sale colorate si bisericilor vechi extrem de bine conservate. Datorita faptului ca sunt situate intr-o zona cu risc seismic, peretii si clopotnitele bisercilor sunt acoperite cu placi de metal. In zona se mai poate vizita muzeul arheologic ce adaposteste descoperirile facute de W. Dorpfeld.

lefkada

Viziteaza bisericile din Lefkada. Biserica Aghios Ioannis Antzoussis este cea mai veche biserica de pe insula. Este situata la 3 kilometri distanta de orasul Lefkada. Conform istoriei, apostolul Paul a fost arestat aici in drum spre Roma pentru a raspandi crestinismul. Biserica Pantocratora a fost construita in anul 1648 si este situata in oras. A fost construita de venetieni pentru a sarbatori victoria asupra turcilor.

Viziteaza siturile arheologice. Vechiul oras Lefkafda Nirikos este situat la sase kilometri distanta de sud-estul orasului. Aici se pot vizita ruinele fostei capitale a insulei. Conform cercetatilor arheologice, Lefkada Nirikos a fost un oras de mare importanta economica in regiune. Fortareata din Lefkada este situata pe drumul ce duce spre mare.