admin

Lucruri pe care trebuie sa le stii despre epilarea cu ceara

epilare cu cearaPentru majoritatea femeilor, parul nedorit din zona genitala sau de pe maini si picioare poate fi o adevarata pacoste. Din fericire, exista un remediu pentru asa ceva care se numeste epilarea cu ceara. Pentru ca epilarea cu ceara sa fia una cat mai usoara, voi incerca sa va raspund la cateva intrebari generale legate de epilarea cu ceara.

Ce fel de ceara sa folosesc?

Sunt doua tipuri de ceara pe care le poti folosi. Ceara tare, sau ceara cu benzi. Pentru prima varianta ai nevoie de un incalzitor pentru ceara pe care il poti achizitiona din orice magazin online de profil. Procesul de epilare cu ceara incalzita este ceva mai complex, insa rezultatul este unul mult asteptat. Benzile cu ceara reprezinta asa numita epilare la rece, pentru ca nu necesita incalzirea benzilor inainte de utilizare, ci acestea se aplica direct pe zona cu parul nedorit si apoi se trage brusc.

Epilarea cu ceara doare?

Stiu ca la acest subiect toata lumea cauta o portita, insa epilarea cu ceara doare. Cu toate ca fiecare persoana este unica in felul ei si prezinta alte grade de durere in comparatie cu altele, oricat de rezistenta ai fi, nu ai cum sa ocolesti o durere oricat de mica atunci cand te epilezi cu ceara. Este foarte probabil ca la a doua sedinta de epilare, toleranta la durere si disconfort sa iti creasca, si atunci iti este mult mai usor sa suporti o epilare inghinala spre exemplu.

Pot face ceva in privinta durerii provocate de epilarea cu ceara?

Primul lucru pe care il poti face cand vine vorba de durerea provocata de epilarea cu ceara, este sa iei un calmant cu 30 de minute inainte de a participa la sedinta de epilare. Pe langa aceste calmante mai poti aplica anumite creme care ajuta in ameliorarea durerii, la fel tot cu 30 de minute inainte de sedinta. Incearca sa eviti cafeaua inainte de epilare. Evita epilarea inainte cu o saptamana si dupa o saptamana de la ciclul menstrual, pentru ca dupa aceasta perioada sensibilitatea pielii scade, iar toleranta la durere este mai mare. Tinand cont de aceste sfaturi, iti poti ameliora durerile legate de epilarea cu ceara, insa nimic nu te poate scapa in totalitate de durerea provocata de aceasta.