Madeira, insula primaverii eterne

Madeira este un arhipelag cu un climat subtropical placut unde vei avea ocazia sa descoperi peisaje superbe, unele mai frumoase decat altele. Daca esti in cautarea unor munti care sa iti ofere panorame care taie pur si simplu respiratia, unor locuri pentru drumetii de neuitat care iti vor oferi posibilitatea de a « atinge » norii sau a unui loc in care sa admiri un apus de soare splendid, Madeira este destinatia ideala pentru toate acestea.

Pe langa incredibila frumusete a insulei, vei avea posibilitatea sa descoperi gastronomia sa, vinul sau, obiceiurile si traditiile dar si multe altele.

pico_ruivo_02

Pico Ruivo si cei 1861 de metri altitudine reprezinta punctul culminant al insulei Madeira si al treilea varf din Portugalia dupa Ponta de Pico si Torre. Vei ajunge aici prin intermediul unei drumetii. Iti recomandam sa o alegi pe cea care porneste din Achada do Texeira. Pe langa faptul ca accesul este mai facil, vei aprecia peisajele magnifice si faptul ca vei putea « atinge » norii.

Cu cei peste 100 000 de locuitori ai sai, Funchal este cel mai mare oras din Madeira. Un oras ce a stiut sa se modernizeze de-a lungul timpului si sa isi pastreze in acelasi timp centrul istoric autentic care te va incanta fara indoiala. Funchal este un oras cunoscut pentru artizanatul sau, vinul si climatul deosebit de placut. Pe langa fabulosul centru istoric, la Funchal mai poti descoperi Muzeul de arta sacra si Piata Muncitorilor.

2-2-1-funchal03

Camara de Lobos este un orasel pitoresc situat pe coasta de sud a insulei Madeira, la 8 kilometri distanta de Funchal. Pe langa faptul ca aici vei descoperi un centru istoric fotogenic cu numeroase vapoare de pescuit, langa coasta vei descoperi una din cele mai inalte faleze din Europa, Cap Girao.

Porto Moniz este un orasel situat in partea de nord-vest a insulei, reputat pentru numeroasele sale piscine naturale si vulcanice, extrem de apreciate de turisti. Dupa o balaceala viziteaza Fortul Saõ João Batista pentru a beneficia de o panorama superba asupra intregii regiuni.