fa sport

admin

Metode prin care poti face sport foarte eficient, de unul singur

Desi toata lumea cunoaste beneficiile sportului, putini reusesc sa il si practice. Cunoastem cu totii momentele in care ne hotaram ca este timpul sa facem sport, mai ales cele ce urmeaza unor sarbatori si cunoastem, de asemenea, momentele in care o febra musculara ne taie tot avantul si ne readuce in starea de sedentarism.

fa sport

Ce trebuie sa facem pentru a putea face sport eficient, pe termen lung?

Exista cateva metode cat se poate de simple, care te vor face sa transformi sportul intr-un adevarat stil de viata.

In primul rand, trebuie sa iti setezi un scop si sa iti faci un plan pentru a-l atinge. Este cea mai importanta parte si este ideal sa alegi un scop cat mai usor de atins. Daca iti propui sa alergi 10 km inca din prima zi, sunt sanse foarte mari ca in scurt timp sa renunti. Poti incepe de la 5 minute de alergat si sa cresti cu 1 minut pe zi.

Focuseaza-ti atentia asupra calitatii, nu asupra cantitatii. Calitatea exercitiilor iti poate oferi sanatate, in timp ce o cantitate mare de exercitii fizice, facute prost, poate duce la probleme de sanatate.

Un alt lucru pe care trebuie sa il faci este sa te concentrezi asupra unor exercitii cat mai simple, nu asupra unora extrem de grele. Acest lucru poate fi preluat si in alte domenii ale vietii. Lucrurile simple sunt mult mai usor de realizat si sunt cele care te vor face sa ai succes. Cu timpul, acestea se pot transforma in lucruri ceva mai complicate si vei descoperi ca zi de zi, totul va fi din ce in ce mai simplu.

Nu in ultimul rand, trebuie sa iti alegi un program potrivit pentru tine. Fa atat sport aerob, cat si sport anaerob si incearca sa profiti de tot ceea ce ai in jur pentru a face acest lucru. Pana la urma, nu ai nevoie de o sala de forta, ci doar de ambitie.