Planifica calatoria de vis in cinci etape facile

Planificarea unei calatorii nu inseamna doar alegerea destinatiei si consultarea previziunilor meteorologice. Planificarea unei calatorii reprezinta un proces destul de complex insa necesar pentru evitarea aparitiilor unor probleme.

calatorie

Buget limitat. Pentru a fi sigur de faptul ca iti respecti bugetul, trebuie sa tii cont de o multime de factori in momentul planificarii calatoriei: schimb valutar, transport, cazare, mese, iesiri, suveniruri. Aduna informatii cu privire la costul vietii in tara pe care urmeaza sa o vizitezi si sa stabilesti costul meselor si mancarii pe care o vei cumpara. Trebuie sa te gandesti si la echipamentul pe care vei fi nevoit sa il procurezi in functie de tipul de calatorie – bocanci pentru drumetii, costum de baie sau valize.

Formalitati cerute. Detinerea unui pasaport valid nu este suficienta. Trebuie sa te asiguri de faptul ca asigurarea medicala acopera taxele medicale in strainatate sau pierderea bagajelor. In plus, daca calatoresti cu un copil sau mai multi vei avea nevoie de documente suplimentare. Consulta si lista vaccinurilor obligatorii sau recomandate pentru vacanta in tara pe care ai ales-o.

calat

Destinatia de vis. Problema este ca esti atras de mai multe destinatii? Informeaza-te in mod corect pentru a fi sigur de faptul ca acel climat din tara respectiva si cultura corespund cu adevarat gusturilor si intereselor tale. De asemenea, daca ai doar cateva zile de vacanta la dispozitie si alegi o destinatie indepartata care necesita mai multe ore de zbor nu vei putea profita din plin de vacanta. Asigura-te de faptul ca proiectul tau este realist, ca nu depaseste capacitatile tale fizice sau psihologice.

Itinerariul. Pregatirea intinerariului din timp se dovedeste a fi adesea avantajos daca timpul este limitat si activitatile de facut numeroase. Afla care sunt principalele atractii ale destinatiei respective, cat timp dureaza vizitarea unui anume monument.

Pregatirea psihologica este un alt aspect pe care nu trebuie sa il neglijezi in momentul in care planifici o calatorie. Daca totul este in regula, daca vacanta ta este pregatita in cele mai mici detalii, atunci vei avea cu siguranta parte de o vacanta de neuitat.