Aiosif

4 ingrediente pentru un mic dejun exceptional

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, deoarece vine cu un plus de energie pentru a incepe asa cum trebuie ziua, cu moralul in top. Dar foarte multe persoane nu au obiceiul sa ia un mic dejun sanatos, nutritiv, ci aleg mai degraba alimente care au un efect invers.

conseils-pour-composer-un-petit-dejeuner-ideal_exact441x300

In acest articol vei afla care sunt ingredientele pe care ar trebui sa le folosesti la micul dejun pentru a furniza organismului exact ceea ce are nevoie.

Cerealele integrale. Dimineata, trebuie sa consumam alimente care sa furnizeze organismului energie. Cerealele integrale, bogate in vitamine, minerale si fibre sunt cele mai bune in acest caz. Alege:

  • ovazul, rege printre cereale care vine cu un plus de energie si de calm. Este foarte bogat in fibre si miculagii care pot facilita sistemul digestiv.
  • orezul integral este cel mai delicios la micul dejun fiert in lapte si preparat cu scortisoara si coaja de lamaie.
  • porumbul. Se poate consuma sub forma de fulgi sau se poate prepara cu faina delicioase prajiturele.

Fructele. Fructele sunt indispensabile pentru a incepe asa cum trebuie ziua. Sunt cele care iti pot activa organismul si se pot consuma proaspete, sub forma de suc natural, in dulceata fara zahar sau uscate. Iata cateva sugestii:

  • citricele. portocalele sau grepfrutul sunt excelente consumate pe stomacul gol deoarece vin cu foarte multa energie.
  • perele. Sunt foarte bogate in siliciu, un mineral esential pentru frumusete.
  • smochinele sunt ideale pentru a combate constipatia.
  • papaya, un fruct ideal pentru cei care sufera de aciditate si alte probleme digestive.
  • mai poti miza pe alte fructe sanatoase precum banana, merele sau fructele uscate.

Un produs lactat sau proteine. Cea mai buna idee pentru micul dejun. Cei care nu prefera insa laptele, pot miza pe un iaurt natur, pe branza sau pe unt.

Fructele uscate. Sunt foarte bogate in grasimi bune si aduc corpului energia si fibrele de care are nevoie. Evita-le pe cele sarate si prajite. Isi pierd din valorile nutritive si in plus sunt destul de periculoase pentru sanatate si silueta. Cele mai bune sunt migdalele, nucile sau fisticul.