Cale ferata impresionanta

admin

Raethian Railway, drumul superb dintre Elvetia si Italia

Toata lumea o sa spuna ca una dintre actiunile preferate este calatoria. Putini insa o sa puncteze pentru calatoria cu trenul. Cu toate astea, daca trenul nu este in Romania, iti poate oferi senzatii extraordinare si privelisti pe care sa le tii minte toata viata. Una din caile ferate care nu au cum sa nu ramana intiparite in minte este Raethian Railway, un drum care face legatura intre Elvetia si Italia si care pe alocuri depaseste 2000 de metri in inaltime.

Aceasta cale ferata este formata din Calea ferata Albula si Calea ferata Bernina, care in 2008 au intrat in patrimoniul Unesco. Au si de ce, deoarece sunt cu adevarat superbe. Rutele trec prin Alpii Elvetieni iar tunelurile si podurile indraznete fac dintr-o calatorie pe aici o adevarata excursie pentru amintiri incredibile.

O calatorie pe aceasta cale ferata dureaza 4 ore si traverseaza nu mai putin de 196 de poduri si 55 de tuneluri. Ecartamentul pe care este construita linia este deosebit de ingust, avand doar un metru latime.

Calea ferata Bernina a fost construita intre 1908 si 1910 in timp ce calea ferata Albula a fost construita intre 1898 si 1904. Daca vei vedea tunelurile si podurile iti vei da seama ca aici s-a depus o munca titanica, care a reusit sa se concretizeze intr-un obiectiv turistic deosebit.

Pana sa ajungi sa calatoresti pe aceasta cale ferata, iata cateva poze cu adevarat  uimitoare :

Această prezentare necesită JavaScript.