Top 5 Cele mai interesante flori din lume

Desi plantele au o reputatie de fiinte plictisitoare, care nu misca, exista totusi, cateva specii de plante extrem de interesante, care ies din acest stereotip.

Iata care sunt cele mai interesante 5 plante din intreaga lume

corpse flower1. „Corpse Flower” – Aceasta floare are un miros puternic de cadavru putrezit si arata de parca ar face parte din filmul „Avatar”. Avand in vedere faptul ca acesta planta este foarte rara, ea este protejata de lege. Provenita din padurile din Sumatra, Corpse Flower este o floare de dimensiuni mari si secreta un ulei, in timp ce centrul sau colecteaza caldura. Caldura acelui ulei creaza mirosul care atrage insectele ce urmeaza sa ajute la polenizare. In cazul in care te intereseaza, o floare „Corpse Flower” ajunsa la maturitate poate cantari 100 de kilograme.

floarea elephant foot yam2. „Elephant Foot Yam” (Picior de elefant Yam) – Aceasta floare interesanta este inrudita cu planta „Corpse Flower”, avand, de asemenea, multe caracteristici in comun. Inainte de toate, tipul acesta de floare miroase ca un cadavru. Totodata, florile „Elephant Foot Yam” variaza in culoare sau sunt, pur si simplu de un alb pur. Un lucru neobisnuit in legatura cu aceasta planta rara este faptul ca, in ciuda mirosului sau urat, obisnuieste sa fie mancata de catre oameni. Un unele culturi din sud-estul Asiei, „Elephant Foot Yam este considerata o delicatesa.

 

Rafflesia Arnoldis3. Rafflesia Arnoldis – Aceasta este una dintre cele  mai mari flori din lume si, iti vine sa crezi au nu, si aceasta miroase ca un cadavru. Este, de asemenea, deosebita deoarece nu are tulpina, frunze sau radacina. Aceasta planta este inrudita cu ciupercile dar, conform Wikipedia, Rafflesia Arnoldis este o floare. Desi este o floare extrem de greu de gasit, oamenii de stiinta nu sunt siguri daca aceasta planta este pe cale de disparitie sau nu. Rafflesia Arnoldis traieste cea mai mare parte a vietii ca fiind foarte mica, dupa care, la un moment dat, explodeaza, crescand cu ochii timp de cateva zile, iar dupa un scurt timp moare.

venus flytrap4. Venus Flytrap – Este carnivora. Nu multe plante se hranesc cu altceva decat cu lumina soarelui. Si chiar mai putine (4 specii) sunt capabile de miscari rapide. Acest lucru face ca Venus Flytrap sa fie extrem de deosebita. In momentul in care o insecta ajunge pe frunza acestei flori, aceasta se inchide iar protuberantele rigide care arata ca niste peri se unesc, capturand prada. De restul se ocupa sucurile digestive.

floarea nepenthes5. Nepenthes „Tropical Pitcher Plants” – Aceasta este tot o planta carnivora, care se gaseste in padurile tropicale din Insulele Oceanului Indian, cum ar fi Borneo, Sumatra, Madagascar sau Ceylon. Floarea Nepenthes este atat de mare, incat ar putea manca si un sobolan sau o pasare. Cu toate acestea, insectele reprezinta mancarea de baza. Un lucru foarte interesant despre aceasta floare este faptul ca este singura planta care poate descompune chitina, o substanta aproape imposibil de distrus.