admin

Top5 Mancaruri Pentru Sarbatorile de Iarna – La Stegulete

Iata ca vine imediat luna Decembrie !  Frigul de afara este in contrast puternic cu caldura sufleteasca emanata de toti cei din jur. Pentru romani, Decembrie este luna cadourilor si a mancarurilor, pentru ca, de ce sa nu recunoastem, suntem un popor de oameni gurmanzi si pofticiosi.

Pentru moment ne oprim la mancare. In ultimii ani, au aparut meniuri de revelion si meniuri de Craciun dintre cele mai exotice. Noi insa suntem conservatori si patrioti, asadar va prezentam top 5 mancaruri romanesti pe care le puteti combina intr-un excelent meniu de Craciun sau de Revelion.

1) Sarmale de porc 

Preparat pe care l-a gustat fiecare roman. Sarmalele sunt atat de bine incluse in traditiile romanesti , incat majoritatea romanilor si le-au insusit ca produs national, desi ele sunt venite din Turcia. Combinatia atat de savuroasa dintre varza si carne, aduce o aroma aparte sarbatorilor de iarna si imbogateste vizual, olfactiv si gustativ masa de Craciun sau masa de Revelion. Exista diverse retete de sarmale, insa cea mai folosita reteta este cea care combina carnea de porc cu varza acra.

2) Piftie 

In unele zone din Romania, indeosebi in partea Olteniei, piftia cu sarmalele fac casa buna si sunt savurate cot la cot. In restul zonelor , este un preparat de sine statator servit la masa de Craciun si la cea de Revelion.

Carnea fiarta pana la epuizare, usturoiul si legumele care ii dau o aroma exceptionala fac din piftie un deliciu al sarbatorilor de iarna.

 

3) Friptura de porc sau vita

Este poate preparatul cel mai raspandit in lume. Nimic nu e mai usor decat sa iei o bucata de carne si sa o introduci in cuptor, nu?  Ei bine, nu e chiar asa , fiecare zona are retetele ei cu aromele, condimentele si metodele proprii de preparare. In orice caz, friptura de porc sau vita cu siguranta nu lipseste de pe masa niciunui roman in perioada sarbatorilor de iarna.

 

 

 

4)Salata beouf

Salata beof sau salata beouf este un alt preparat care ne incanta de fiecare data cand se apropie iarna. 

In ciuda numelui, care te duce cu gandul la un preparat frantuzesc, salata beof isi are originile in Rusia. Se mai numeste si Olivier , purtandu-i numele celui care a inventat-o :  Lucien Olivier .

Salata beof este ” construita” din morcovi, pastarnac, cartofi, carne, mazare, castraveti si ardei acri, taiate marunt si inglobate intr-o maioneza gustoasa. Se serveste rece, alaturi de un vin din toamna ce tocmai a trecut :).

5) Placinta creata cu branza

Si pentru ca, dupa o masa atat de copioasa merge un desert exceptional, ne-am gandit sa amintim placinta cu branza, sau placinta creata.  Este venita din Maramures si se pregatea in majoritatea gospodariilor romanesti de pe vremuri. Se savureaza in cantitati moderate :).

 

Cam aceasta a fost trecerea in revista a preparatelor puse pe masa de Craciun de romani. Secolul in care traim, din pacate, nu ne lasa timp sa ne ocupam la fel ca stramosii nostri de prepararea acestor bunatati. Din fericire, pentru cei lipsiti de timp , de chef sau de talent bucataresc, exista profesionisti care gatesc ca la carte.

 

Ghid365 va recomanda pentru aceste sarbatori de iarna un meniu complet de sarbatori preparat de cei de la ” La stegulete” . Conceptul e simplu:  Iei mancarea cu oala, astfel sa iti ajunga tie si familiei :).

Ce contine acest meniu complet?

– 5 portii de sarmale ( 1 kg);

– 5 portii de piftie de curcan ( 1 kg);

– 5 portii Friptura de porc sau de vita la tava ( 1 kg); ( Pregatirea se face dupa o reteta proprie si dureaza 6 ore)

– 5 portii salata beouf ( 1 kg)

– 5 portii de placinta creata ( 1.5 kg) , pentru a putea incheia o masa copioasa in cel mai strasnic mod.

Costul unui meniu este de doar 200 Lei si va garantam ca va veti linge pe buze.

Pe langa pretul mic, livrarea este GRATUITA, astfel incat nu veti face niciun efort.

 

De unde comanzi?

AI 2 variante:

1) suni la 0724124240 sau intri pe www.lastegulete.ro si comanzi 

2) Mergi la Bistro ” La stegulete”, pe strada Bibescu Voda, exact la piata Unirii

[postmap]

Lasa-ti parerea!