Alimente si vitamine impotriva imbatranirii

Imbatranirea este un proces natural. Cu toate acestea, exista anumite alimente si plante aromatice care pot intarzia semnele externe ale imbatranirii.

Anti-imbatranirea nu inseamna neaparat supunerea pielii la diverse tratamente chimice sau interventii chirurgicale pentru intinerire. Anti-imbatranirea ar trebui perceputa ca o adoptare a unui stil de viata sanatos, ce presupune alimentatie plina de substante nutritive, dar fara carbohidrati rai si, totodata, impunerea unui program regulat de sport.

Pe langa alimentatia haotica si lipsa de miscare fizica, exista si alti factori care supun organismul la o imbatranire prematura. Printre acesti factori se numara stresul, programele de lucru frenetice, poluarea din mediu, dereglarile hormonale, rasturnarile emotionale, etc. Acesti factori au o influenta negativa asupra metabolismului nostru, atat la nivelul functionarii organelor, cat si la nivelurile de energie, declansand o imbatranire prematura ce se poate observa la nivelul pielii.

Cu toate acestea, putem retine semnele de imbatranire intr-un mod eficient si fara efort.

Vitamine impotriva imbatranirii

Incluzand urmatoarele vitamine in dieta ta zilnica, vei putea intarzia procesul natural de imbatranire.

Vitamina C – Vitamina C este mult mediatizata ca fiind un nutrient anti-imbatranire extrem de puternic si eficace. Este un antioxidant excelent, care protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi si contracareaza efectele brutale ale imbatranirii. In plus, vitamina C elimina stresul, protejeaza inima si risipeste efectele poluarii.

Vitamina A – Vitamina A este un nutrient esential pentru piele si par. Aceasta previne albirea prematura a firelor de par si formarea ridurilor. De asemenea, vitamina A elimina si sterge petele existente la nivelul pielii, previne aparitia cataractei si ofera o protectie semnificativa impotriva dezvoltarii cancerului de san si prostata.

Vitamina E – Vitamina E joaca un rol esential in functionarea normala a sistemului nervos si cardiovascular. In plus, aceasta substanta nutritiva este vitala pentru frumusetea si sanatatea parului.

Alimente impotriva imbatranirii

Urmatoarele trei alimente sunt extrem de eficiente in decelerarea procesului de imbatranire si mentinerea sanatatii pielii. Aceste alimente, de asemenea, ofera energie si revitalizare organismului uman.

Fructele de padure – Murele, capsunele, coacazele, zmeura, agrisele, afinele si strugurii negri sunt ambalati in fitochimicale, numite flavonoide. Flavonoidele sunt antioxidanti puternici ce lupta impotriva daunelor oxidative ale celulelor si, prin urmare, opresc si trateaza diverse boli.

alimente impotriva imbatranirii

Avocado – Avocado este o sursa grozava de vitamina E si grasimi mononesaturate sanatoase. Acest fruct garanteaza pastrarea nivelului de colesterol sub control, reducand colesterolul LDL si mentinand un profil lipidic sanatos. In plus fata de furnizarea de sanatate pentru piele si par, vitamina E gestioneaza simptomele care sunt asociate cu menopauza.

alimente impotriva imbatranirii

Soia – Soia furnizeaza organismului o multime de fitoestrogeni si lignani. Acest aliment poate fi consumat in diferite forme, cum ar fi lapte de soia, tofu, nuci de soia, tempeh, etc.

alimente impotriva imbatranirii